Opel Ampera/Chevrolet Volt masina anului 2012 (Video)

Dupa ce anul trecut modelul electric Leaf de la Nissan a fost ales masina anului in cadrul Salonului Auto International de la New York, a venit randul celor de la General Motors sa-si adjudece podiumul pentru Masina Anului 2012 cu modelul hibrid Ampera/Volt.

Membrii juriului Car of the Year 2012 (CotY 2012) au acordat titlul de Masina Anului pentru Opel-Vauxhall Ampera (denumirea sub care este livrat pe piata europeana – n.r.) si Chevrolet Volt (denumirea sub care este livrat pe piata Americana – n.r.) , urmate de Volkswagen Up! si Ford Focus.

Potrivit caroftheyear.org , Ampera/Volt este un produs matur si constiutie un exemplu de masina electrica cu autonomie extinsa. “Conceptul implica generarea on board a energiei electrice pentru continuarea calatoriei, odata ce bateriile au fost consumate si vine in intampinarea temerilor unor potentiali clienti legate de infrastructura electrica de reincarcare a autovehiculelor”, spun cei de la caroftheyear.org.

Pe langa bateria care poate fi incarcata la priza conventionala, Ampera/Volt este echipat si cu un generator de energie electrica alimentat de la un motor pe benzina de 1,4 litri, care ii poate oferi o autonomie extinsa de peste 500 de kilometri.

Lupta pentru Masina Anului 2012 s-a dat intre Chevrolet Volt/Opel-Vauxhall Ampera, VW Up!, Ford Focus, Range Rover Evoque, Fiat Panda, Citroën DS5 si Toyota Yaris.

In urma votului juriului CotY 2012, Chevrolet Volt/Opel-Vauxhall Ampera a primit 330 de puncte, VW Up!, 281, Ford Focus, 256, Range Rover Evoque, 186, Fiat Panda, 156, Citroën DS5, 144 si Toyota Yaris, 122.

Opel Ampera disponibil in Romania din aceasta primavara

Opel Ampera va fi disponibil pe piata romaneasca incepand cu aceasta primavera, iar pretul de pornire de 42.900 euro il incadreaza in segmentul automobilelor premium.

De asemnea, alte trei modele electrice vor fi disponibile incepand cu luna iunie. Este vorba de Renault Fluence ZE, Renault Kangoo Z.E si Smart Fortwo ED.

Foto: caroftheyear.org

Cosmin Zaharia

Citeste:

Inca 4 masini electrice in Romania

Lodgy, cu semnatura eco2

B-Max, cel mai economic monovolum

Vehiculele "verzi" defileaza la Geneva

Citroen C-Zero, zero poluare (Vezi video)

Avem masini electrice, dar lipsesc statiile de alimentare

Drive Test Green Revolution: Citroen C-Zero alearga prin oras cu puterea unui diesel

spot_img

Ultimele știri