Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Citroen C-Zero, zero poluare (Vezi video)

Citroen a adus in Romania automobilul electric, C-Zero, la un pret de 36.642 de euro. Modelul C-Zero, 100% electric, este pus in miscare de un motor de 67 de cai-putere, alimentat de o baterie litiu-ion de 16kw/h, care se fixeaza sub podea, intre punti, pentru ca centrul de greutate sa fie cat mai jos, in vederea unei protectii sporite in caz de impact.

Cand masina este conectata la o priza normala, de 220V 16 A, bateria se incarca in sase ore, iar acest timp poate fi limitat la 30 de minute (incarcare 80%) atunci cand masina este conectata la un terminal special ce ofera curent monofazic 125A.

Masina are o autonomie de 160 de kilometri si atinge o viteza maxima de 130 km/h. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 15 secunde.

C-Zero va fi disponibil numai in versiunea, High Line, care include computer de bord, ESP, radio-CD cu MP3, port USB, Bluetooth, oglinzi electrice, geamuri electrice, scaune incalzite si sase airbaguri.

C-Zero, o masina cu stil

C-Zero este mai mult decat o masina electrica. Are stil si este conceputa mai ales pentru mediul urban. Capota sa este scurta, acoperisul convex, iar ferestrele au dimensiuni generoase.

Constructorii sustin ca C-Zero este o adevarata realizare atat din punct de vedere tehnologic, cat si din punctul de vedere al designului.
Interiorul masinii a fost conceput pentru o utilizare cotidiana, iar plansa de bord, cu un design rafinat, incorporeaza gurile de aerisire, sistemul de sunet si butoanele de control al aerului conditionat.

C-Zero este o masina de dimensiuni mici, insa ofera patru locuri confortabile, mult spatiu in interior si compartimente de stocare generoase, fixate in usi, pentru depozitarea obiectelor personale, iar portbagaju saul are o capacitate de 166 de litri. 

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri