Accesul la hrană sigură și de calitate este o preocupare continuă a societății și, deși cantitativ producția de alimente poate acoperi cerințele populației globale actuale, distribuția neuniformă a acesteia creează discrepanțe majore între diversele zone populate.
Conceptul de sustenabilitate, așa cum a fost definit în 1987 în raportul comisiei Brundtland reprezintă “satisfacerea nevoilor prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare...
În 2024, România a respins la frontieră peste 23.000 de tone de deșeuri ilegale. Fenomenul deșeurilor de contrabandă continuă să fie o amenințare pentru mediu și sănătatea publică. Printre...
Gala Green Report, Oscarul de mediu din România, a premiat joi seara companii și organizații remarcabile pentru contribuția lor la protejarea mediului și promovarea sustenabilității.
În prezența a peste 180...
Pe măsură ce Forumul Economic Mondial (WEF) din Alpii elvețieni și-a început dezbaterile, liderii prezenți la Davos au putut analiza declarațiile anti-ecologiste făcute de noul președintele al SUA, Donald...
Conceptul de turism regenerativ a apărut ca răspuns la limitările turismului sustenabil și a fost inspirat de principiile regenerării aplicate inițial în ecologie și agricultură. Popularizat în anii 2010...
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a anunțat demararea monitorizării efectelor ecologice după accidentul din Strâmtoarea Kerci, prin prelevarea de probe din Marea Neagră. Autoritățile spun însă că există...
Comisia Europeană intenționează să propună o interdicție privind utilizarea PFAS, sau „chimicale eterne", în produsele de consum, cu excepții pentru utilizări industriale esențiale, a declarat pentru Reuters Comisarul de...
În primul episod al podcastului Green Report din acest an, Managing Partner Aplus Advisory Andreea Pipernea, cu o experiență de 25 de ani în domeniul financiar, răspunde întrebărilor esențiale...
Poluarea ne costă în vieți omenești, în sănătate și serviciile medicale aferente acestora, dar implică și cheltuieli majore. Chiar dacă măsurile luate până acum au dus la diminuarea poluării...
Accesul la hrană sigură și de calitate este o preocupare continuă a societății și, deși cantitativ producția de alimente poate acoperi cerințele populației globale actuale, distribuția neuniformă a acesteia...
În 2024, România a respins la frontieră peste 23.000 de tone de deșeuri ilegale. Fenomenul deșeurilor de contrabandă continuă să fie o amenințare pentru mediu și sănătatea publică. Printre...
Gala Green Report, Oscarul de mediu din România, a premiat joi seara companii și organizații remarcabile pentru contribuția lor la protejarea mediului și promovarea sustenabilității.
În prezența a peste 180...
Pe măsură ce Forumul Economic Mondial (WEF) din Alpii elvețieni și-a început dezbaterile, liderii prezenți la Davos au putut analiza declarațiile anti-ecologiste făcute de noul președintele al SUA, Donald...
Conceptul de turism regenerativ a apărut ca răspuns la limitările turismului sustenabil și a fost inspirat de principiile regenerării aplicate inițial în ecologie și agricultură. Popularizat în anii 2010...
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a anunțat demararea monitorizării efectelor ecologice după accidentul din Strâmtoarea Kerci, prin prelevarea de probe din Marea Neagră. Autoritățile spun însă că există...
Comisia Europeană intenționează să propună o interdicție privind utilizarea PFAS, sau „chimicale eterne", în produsele de consum, cu excepții pentru utilizări industriale esențiale, a declarat pentru Reuters Comisarul de...
În primul episod al podcastului Green Report din acest an, Managing Partner Aplus Advisory Andreea Pipernea, cu o experiență de 25 de ani în domeniul financiar, răspunde întrebărilor esențiale...