Cum afectează schimbările climatice viața sportivilor?

Sportul și sustenabilitatea sunt ca doi prieteni buni care își dau mână în mână pentru a face lumea mai verde și mai sănătoasă. Cum schimbarile climatice nu-i ocolesc nici pe ei, in acest episod de Green Report exploram cum e afectata viata sportivilor, dar si ce pot face ei pentru o lume mai sustenabila. De data asta stam de vorba cu Radu Restivan, inițiatorul comunității 321sport, care a transformat sportul într-o aventură amuzantă și motivantă. Imaginează-ți: oameni sedentari, obosiți și cu kilograme în plus, care se întâlnesc pentru a alerga și a se susține reciproc. Ei nu se uită la ceas, ci la prieteni și la bucuria de a depăși limitele.

Află primul când se lansează următorul Podcast

Povești din timpurile noastre

Schimbările climatice sunt complexe și ne îndreptăm spre o criză ireversibilă. Ține de noi, de politici și de obiceiuri de consum, să încetinim procesul de degradare al planetei.

Conversațiile, educația și informațiile corecte și concrete au un rol crucial pentru modul în care înțelegem și ne raportăm la etapa în care ne aflăm. Este nevoie de un efort susținut și soluții clare, adoptate la nivel individual și comunitar, pentru a face o schimbare. Dintre toate, schimbarea de mentalitate și de obiceiuri reprezintă cea mai mare provocare.
La Green Report Podcast, ne asumăm rolul complex de a educa și produce schimbare, prin conversații alături de invitați cu experiență dovedită în segmentul în care activează, invitați a căror voce merită auzită.

Gazda

Raluca Fișer, expert în management strategic, transport durabil și economie circulară, coordonează proiecte de CSR și advocacy de mai bine de 15 ani. În calitate de Managing Partner, în 2007, a lansat și conduce prima organizație media românească de afaceri și legislație de mediu, numită Green Report. În 2009, a fondat Asociația Green Revolution, primul ONG românesc de ecologie urbană care implementează măsuri pentru un oraș verde.

Invitații

Oameni de business, oameni politici, autorități în domeniu, persoane publice – cu toții au ceva de spus și fiecare face un efort pentru a avea un impact pozitiv. Rolul lor este să fie un exemplu, și alături de ei, putem învăța să fim mai buni în modul în care implementăm la nivel profesional politici care impactează mediul sau, la nivel personal, mici gesturi care fac diferența.

Alte episoade

LISTĂ PODCAST-URI

DESPRE SUBIECT ȘI INVITAT

Ce face o casă să fie sustenabilă?

Imaginează-ți o lume în care casele noastre nu doar oferă adăpost, ci și protejează mediul înconjurător. Casele sustenabile sunt acele minuni arhitecturale care îmbină designul modern cu tehnologiile verzi pentru a crea locuințe eficiente energetic și prietenoase cu natură. Proiectele EFdeN conduse de Claudiu Butacu sunt un exemplu strălucit, prin care o casă poate ajunge să aibă o amprentă de carbon mult mai mică și să fie independentă financiar. Într-o lume în care schimbările climatice ne cer să acționăm, casele sustenabile și proiectele precum cele ale echipei EFdeN reprezintă farurile către un viitor mai verde și mai sănătos.

Află primul când se lansează următorul Podcast

parteneri

Drumul către un viitor sustenabil se construiește împreunĂ.
Alătură-te Green Report Podcast. Fii partenerul nostru!

Green Report

De 17 ani, sustenabilitatea are un mediu favorabil

De 17 ani, publicul cu inimă verde găsește în Green Report o sursă zilnică de informații fresh. De la problemele de zi cu zi ale cetățenilor, precum poluarea aerului sau dispariția spațiilor verzi, până la antreprenoriat verde, legislație de mediu sau inițiative ale organizațiilor neguvernamentale, jurnaliștii Green Report acoperă o vastă arie de subiecte.

Din 2021, Gala Green Report premiază puterea exemplului, în cele 11 categorii de excelență: cele mai sustenabile proiecte implementate în România de către companii și cele mai responsabile politici corporatiste de mediu.

Anual, Green Report organizează 8-12 conferințe, pentru că suntem alături de oamenii care pot face diferența, fie că activează în politică, administrație sau business.

Acum, lansăm Podcast-ul Green Report, o sursă bi-lunară de informații prin care ne dorim să aducem responsabilitatea față de mediu mai aproape de publicul nostru.