Cum ne recucerim orașul

Avem un decalaj de minimum 15 ani față de alte țări în sistemul de organizare urbană și încă nu am reușit să facilităm transportul alternativ.

Cât ține de o schimbare a comportamentului cetățeanului și cât ține de autoritate, dezbatem într-o discuție foarte interesantă cu Bogdan Suditu.

INVITAT: BOGDAN SUDITU, conferenţiar la Facultatea de Geografie, Departamentul de Geografie Umană şi Economică, a Universităţii din Bucureşti

Află primul când se lansează următorul Podcast

Povești din timpurile noastre

Schimbările climatice sunt complexe și ne îndreptăm spre o criză ireversibilă. Ține de noi, de politici și de obiceiuri de consum, să încetinim procesul de degradare al planetei.

Conversațiile, educația și informațiile corecte și concrete au un rol crucial pentru modul în care înțelegem și ne raportăm la etapa în care ne aflăm. Este nevoie de un efort susținut și soluții clare, adoptate la nivel individual și comunitar, pentru a face o schimbare. Dintre toate, schimbarea de mentalitate și de obiceiuri reprezintă cea mai mare provocare.
La Green Report Podcast, ne asumăm rolul complex de a educa și produce schimbare, prin conversații alături de invitați cu experiență dovedită în segmentul în care activează, invitați a căror voce merită auzită.

Gazda

Raluca Fișer, expert în management strategic, transport durabil și economie circulară, coordonează proiecte de CSR și advocacy de mai bine de 15 ani. În calitate de Managing Partner, în 2007, a lansat și conduce prima organizație media românească de afaceri și legislație de mediu, numită Green Report. În 2009, a fondat Asociația Green Revolution, primul ONG românesc de ecologie urbană care implementează măsuri pentru un oraș verde.

Invitații

Oameni de business, oameni politici, autorități în domeniu, persoane publice – cu toții au ceva de spus și fiecare face un efort pentru a avea un impact pozitiv. Rolul lor este să fie un exemplu, și alături de ei, putem învăța să fim mai buni în modul în care implementăm la nivel profesional politici care impactează mediul sau, la nivel personal, mici gesturi care fac diferența.

Alte episoade

DESPRE SUBIECT ȘI INVITAT

Provocări și soluții pentru risipa alimentară

73% din restaurantele din România se confruntă astăzi cu risipa alimentară. Gastronomia responsabilă și inovația culturală sunt acum o necesitate. Avem soluții de aprovizionare mai eficiente, principii pentru mersul la cumpărături, alegeri pentru bunăstarea noastră. O discuție cu Nicolai Tand, chef și expert culinar. INVITAT: Nicolai Tand, chef și expert culinar

Află primul când se lansează următorul Podcast

parteneri

Drumul către un viitor sustenabil se construieȘte ÎmpreunĂ. AlĂturĂ-te Green Report Podcast. Fii partenerul nostru!

Green Report

De 15 ani, sustenabilitatea are un mediu favorabil

De 15 ani, publicul cu inimă verde găsește în Green Report o sursă zilnică de informații fresh. De la problemele de zi cu zi ale cetățenilor, precum poluarea aerului sau dispariția spațiilor verzi, până la antreprenoriat verde, legislație de mediu sau inițiative ale organizațiilor neguvernamentale, jurnaliștii Green Report acoperă o vastă arie de subiecte.

Din 2021, Gala Green Report premiază puterea exemplului, în cele 11 categorii de excelență: cele mai sustenabile proiecte implementate în România de către companii și cele mai responsabile politici corporatiste de mediu.

Anual, Green Report organizează 8-12 conferințe, pentru că suntem alături de oamenii care pot face diferența, fie că activează în politică, administrație sau business.

Acum, lansăm Podcast-ul Green Report, o sursă bi-lunară de informații prin care ne dorim să aducem responsabilitatea față de mediu mai aproape de publicul nostru.