Ultimii 19 cai salvati de Vier Pfoten se intorc in Delta peste cateva zile

Ultimii 19 cai salbatici proveniti din grindul Letea si adapostiti in prezent la Urleasca (judetul Braila) vor fi repatriati in aceasta saptamana in Delta Dunarii, ne-a declarat Kuki Barbuceanu, manager de proiect in cadrul Vier Pfoten.

Este vorba de 17 animale adulte si de doi manji, mai mici de sase luni, care nu pot fi despartiti de mamele lor. Unul dintre manji s-a nascut chiar in adapostul de la Urleasca.

Cei 19 cai ar fi trebuit repatriati duminica, impreuna cu ceilalti 22 de cai care au ajuns deja acasa. Pentru ultimii 19 cai, aceasta operatie a fost oprita de autoritatile locale, intrucat caii nu aveau pasaport de Braila, ci de Tulcea.

Organizatia Vier Pfoten va cere reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare Braila un nou acord pentru transportul cailor.
Specia cailor salbatici din Dobrogea, unica in Europa, este considerata de Vier Pfoten un element esential al ecosistemului rezervatiei Deltei Dunarii.

In luna mai, Vier Pfoten a blocat un autocamion ce transporta 50 de cai, proveniti din Letea, care urmau sa fie sacrificati. Din cauza conditiilor improprii de transport, 9 cai au murit pe drum.

Animalele ramase in viata au fost adapostite, pe cheltuiala organizatiei Vier Pfoten, in ferma de la Urleasca.

Mihai Diac
 

Citeste si:

22 de cai salbaticiti au fost repatriati astazi in Delta Dunarii

Stefan Raileanu: Caii semi-salbatici pot fi salvati numai prin legi bazate pe studii stiintifice

spot_img

Ultimele știri