Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Legea Picnicului, in dezbaterea Senatului

Legea Picnicului a fost depusa astazi la Parlament, in dezbaterea Senatului, de catre parlamentarii Sulfina Barbu, Carmen Moldovan, Adriana Saftoiu si Attila Korodi – membrii platformei Green Politics.

Scopul Legii Picnicului, sustinuta de Asociatia Green Revolution, este de prevenire, reducere si eliminare a impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

"Legea Picnicului este in primul rand o dovada de responsabilitate din partea noastra. Atunci cand mergem la iarba verde trebuie sa fim constienti ca avem responsabilitatea de a proteja natura din jurul nostru.

In al doilea rand, aceasta Lege este un indemn la solidaritate, pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba grija ce lasa in urma atunci cand merge la picnic, astel incat si ceilalti sa se poata bucura mai apoi de iarba verde si de aerul curat", a declarat Carmen Moldovan, deputat PSD, membra a Green Politics.

Amenzi intre 100 – 50.000 de lei

Legea interzice desfasurarea picnicurilor pe spatiile verzi publice, cu exceptia zonelor amenajate in acest sens. Administratorii acestor spatii de picnic vor fi obligati sa le delimiteze clar, sa puna la dispozitia cetatenilor locuri speciale pentru aprins focul, containere de colectare selectiva a deseurilor, precum si toalete ecologice. Toate amenajarile vor fi facute asigurand o interventie minima asupra naturii, fara sa fie permise defrisarile, modificari ale cursurilor de apa sau ridicarea de constructii (cu exceptia celor temporare).

Administratorii vor fi obligati sa verifice zilnic zonele de picnic si imediata vecinatate a acestora, pentru a se asigura ca nu sunt aduse prejudicii naturii.

Utilizatorii zonelor de picnic vor trebui, printre altele, sa arunce deseurile in containerele amenajate si sa pastreze linistea, ordinea si curatenia.

Orice nerespectare a prevederilor Legii Picnicului va fi sanctionata cu amenzi intre 100 si 50.000 de lei.

„Le multumim celor patru parlamentari pentru sprijinirea, realizarea si promovarea Legii Picnicului. Credem ca aceasta initiativa va reusi sa reduca poluarea cauzata de picnic si in acelasi timp sa ii educe pe romani sa aiba o mai mare grija cu ceea ce lasa in urma atunci cand ies la iarba verde”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Discutiile dintre Green Revolution si reprezentantii Ministerului Mediului pentru crearea noului cod pentru picnic au inceput in 2009. Inca de atunci, mass media si numeroase vedete, politicieni si alte persoane publice si-au exprimat increderea ca Legea Picnicului ii va determina pe romani sa se poarte civilizat, chiar si de teama amenzilor. Printre sustinatorii initiativei se numara Madalin Voicu, Melania Medelanu, Oana Cuzino, Leonard Doroftei, Ioan T. Morar si Daciana Sarbu.

Citeste si Cititorii Green Report sustin Legea Picnicului
Dana Savuica sustine Legea Picnicului
Madalin Voicu sustine Legea Picnicului
Melania Medeleanu sustine Legea Picnicului
Zoli Toth sustine Legea Picnicului

spot_img

Ultimele știri