Dana Savuica sustine Legea Picnicului

Cei mai multi dintre cititorii Green Report sustin Legea Picnicului, initiativa Asociatiei Green Revolution pentru reglementarea iesirilor la iarba verde ale romanilor. 77% dintre cei care au participat la sondajul de pe site-ul www.green-report.ro pana acum considera ca legea este necesara, pe locul doi se afla cei care cred ca legea este necesara, dar nu va produce efecte (15%), 5% cred ca legea nu este necesara pentru ca exista deja suficiente reglementari, iar cei mai putini (4%) cred ca legea nu este necesara. Pana in prezent, au votat 168 de persoane.

Green Report va invita in continuare sa participati la sondaj si sa va exprimati opinia prin intermediul formularului de comentarii.

Asociatia Green Revolution a initiat proiectul Legii Picnicului pentru a combate efectul negativ al iesirilor la iarba verde ale romanilor. Potrivit proiectului, autoritatile locale trebuie sa amenajeze locuri speciale pentru picnic dotate cu puncte de colectare selectiva a deseurilor, toalete, apa curenta, locuri speciale pentru aprins focul sau locuri de joaca.

Dana Savuica: Legea trebuie dublata de o campanie de educare

"Cred ca aceasta lege este binevenita doar in situatia in care se va lansa in paralel cu o campanie de educare a cetateanului privind modul si regulile de folosire a spatiului amenajat.

Din pacate, pe langa aceasta campanie, legea trebuie completata si cu o serie de masuri de penalizare, de amendare a celor care nu intrunesc conditiile impuse de lege sau sunt prinsi ca merg la picnic in alte locuri.

Sunt prevederi care tin de educatie primara, de bunul simt. Sunt necesare. Nimic nu ar trebui sa fie prea mult sau interzis atunci cand cerem cetateanului sa contribuie la protejarea mediului in care traim."

 

spot_img

Ultimele știri