Fetele de la “Burlacul”, pe bicicletele I’Velo

Concurentele de la show-ul “Burlacul”, difuzat de Antena 1, au promovat miscarea in aer liber cu biciclete puse la dispozitie prin programul national de bike sharing al I’Velo.

Designerul Catalin Botezatu, moderatorul emisiunii a fost promotorul ideii fete pe biciclete si le-a propus concurentelor sa-si petreaca cateva ceasuri in aer liber facand miscare.

“I love Velo este o initiativa constructiva si laudabila, intrucat promoveaza sportul si miscarea, iar aici nu facem referire doar la tineri, ci si la persoane in varsta. Este laudabil atat faptul ca I’love Velo are cinci orase in care promoveaza mersul pe bicicleta, cat si ca pot fi inchiriate gratuit, pentru ca nu toti isi permit sa aiba o bicicleta. Iar in cazul de fata nu vorbim de orice bicicleta, ci de una de calitate. Programul este foarte constructiv, mai ales in contextul in care am inteles ca va fi extins”, a declarat designerul pentru Green Report.

Mersul pe doua roti este benefic pentru sanatate, dar si cel mai eficient mijloc de transport in aglomerarile urbane.

De asemenea, el a precizat ca programul “Biciclete cu cravata” este oportun, intrucat “exemplul utilizarii bicicletei ar trebui sa plece de la top management”

El a adaugat ca este un fan al mersului pe bicicleta, si ca prima lui bicicleta a fost clasicul Pegas, urmat de o semicursiera.

In ceea ce priveste tinuta ideala pentru mersul pe bicicleta, designerul a spus ca sunt recomandate hainele sport, lejere, insa nu cele “flu-flu, ca sa-ti prinzi hainele in spite”.

“Bicicleta face piciorul frumos”

De asemenea, fetele scolite de Botezatu au tinut sa cucereasca inima “Burlacului” etalandu-si talentul si tinuta de top modele pe bicicletele I love Velo.

“Am inchiriat o bicicleta I’ velo, si mi se pare foarte buna ideea de bike sharing. In alte tari se pratica de foarte mult timp acest tip de activitate. Este foarte bine ca a ajuns si la noi acest program, ca sa folosim cat mai putin masina si sa ne deplasam cat mai mult bicicleta. Asta ca sa nu mai punem la socoteala ca face piciorul frumos”, a spus Adelina, una dintre concurente.

La randul sau, concurenta Andreea, a subliniat ca, desi are acasa bicicleta, este foarte la indemana si binevenita posibilitatea de a inchiria un astfel de mijloc de locomotie cand ai nevoie.

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din Romania

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing , fiind lansat de Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

1.100 de biciclete I’Velo au fost puse, anul trecut, la dispozitia doritorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Centrele I’Velo din Bucuresti s-au aflat in: in Parcul Herastrau, in Parcul Tineretului si in Parcul Izvor.

6 milioane de kilometri parcursi in numai un an

In perioada 2010-2011, romanii au petrecut pe bicicletele I’Velo peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale

Bicicletele I’Velo au fost folosite la 32 de evenimente de peste 2.500 de persoane (Noptile Institutelor, Galeriilor, Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

Partenerii I’Velo

Programul I`Velo, initiat de Asociatia Green Revolution si Raiffesen Bank, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor Capitalei, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Aflati aici mai multe despre proiectul I`Velo.

Programul I`Velo din 2011 s-a incheiat cu competitia I`Velo Bike Day, primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor.

Gabriel Botezatu

Citeste si:

Proiectul I’Velo, premiat la Romanian PR Award

S-a deschis centrul de bike-sharing ”I’Velo” din Constanta

Marele premiu al Green Awards, castigat de o fundatie din China. Proiectul I’Velo s-a numarat printre nominalizati

Angajatii Orange pedaleaza pe ”biciclete cu cravata”

spot_img

Ultimele știri