Adrem Invest intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic de 10 MW

Compania de inginerie tehnologica Adrem Invest intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic cu o putere instalata de 10 MW, a anuntat marti presedintele companiei, Adrian Bodea.

"Avem in plan realizarea unui proiect fotovoltaic de 10 MW precum si alte cateva de mai mici dimensiuni cu capaciati instalate intre 3 si 5 MW. Parcul de 10 MW va fi localizat in sudul Moldovei, intre Buzau si Braila. Aceasta regiune beneficiaza de un nivel bun de radiatii solare", a spus Adrian Bodea. "Acum ca legislatia sa aprobat vom trece la studiul de fezabilitate. Investitia poate ajunge undeva la 20 – 25 milioane euro", a continuat acesta.

Adrem Invest a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie o cifra de afaceri de 89,1 milioane lei, cu 19% mai mare decat valoarea consemnata pe intreg anul 2010. Profitul brut a fost de 10,8 milioane lei.

Pentru 2011 compania estimeaza un nivel de 127,2 milioane lei.

Compania are în prezent 714 angajati, in crestere de la 555 in 2010. De asemenea, numarul salariatilor ar putea creste, compania fiind in negocieri cu firme din tara care vor sa isi externalizeze o serie de activitati.

Compania este detinuta de Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) si Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

Foto: novinite.com

Cosmin Zaharia 

Investitie de 45 milioane euro in centrala de cogenerare a Sucevei

Peste 40.000 de romani si-au montat echipamente ecologice prin programul Casa Verde

Investitiile in sectorul fotovoltaic se pot amortiza in 10 ani

spot_img

Ultimele știri