Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

25/09/07 Crucea Rosie si Petrom – Un nou put in Dolj

Crucea Rosie si Petrom au mai forat un put in Dolj

Bucuresti 25 septembrie 2007 – Astazi, Crucea Rosie Romana si compania Petrom inaugureaza cel de-al doilea put forat la mare adancime pentru localitatea Goicea din judetul Dolj. Peste 1615 gospodarii vor avea, astfel, apa potabila.

Din cauza secetei excesive din aceasta vara, cele mai multe fantani din judetul Dolj au secat, iar cele care au ramas functionale, nu au primit avizul de apa potabila din partea Autoritatii de sanatate publica. Cei aproape 3.300 de locuitori din Goicea strabateau, zilnic, kilometri intregi pentru a se alimenta cu apa potabila din satele invecinate. Mai grav este faptul ca, in aceasta vara, doi bebelusi au murit, cel mai probabil din cauza nepotabilitatii apei cu care le-a fost pregatit laptele praf.

Organizatia Crucea Rosie, impreuna cu compania Petrom au decis sa vina in intampinarea nevoilor urgente ale acestor oameni. Proiectul implementat la nivelul judetului Dolj a demarat in comuna Teslui, unde a fost deja inaugurat primul put de mare adancime. Saptamana viitoare va fi forat si cel de-al treilea put, in comuna Taplas. Astfel, peste 9.000 de oameni din cele trei localitati nu vor mai avea probleme in alimentarea cu apa potabila.

„Campania Nationala de Prevenire a Dezastrelor” a fost initiata, impreuna cu Petrom, in anul 2005. Obiectivul principal al campaniei este imbunatatirea capacitatii de reactie a comunitatilor expuse riscurilor de dezastre. In cadrul acestui parteneriat mii de oameni au beneficiat de suport informational si material pentru a dezvolta o adevarata „cultura a prevenirii dezastrelor”.

Despre Crucea Rosie

Infiintata in 1876, Crucea Rosie Romana, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie, este o organizatie umanitara de interes national, bazata in principal pe voluntariat. Condusa in activitatea sa umanitara de Principiile Fundamentale ale Miscarii – Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate – Crucea Rosie Romana contribuie la alinarea si prevenirea suferintei
sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, asigura respectul fata de demnitatea umana, fara a face nicio discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: pregatirea pentru interventie in caz de dezastre, educatia pentru sanatate, difuzarea dreptului international umanitar si a valorilor umanitare. Pentru mai multe informatii accesati www.crucearosie.ro.

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Contact

Catalina Catia
Coordonator proiect – Crucea Rosie Romana
Nr. tel: 0748.238.022

Laura Moroianu
Coordonator proiect – Petrom
Nr. tel: 0724.288.597

spot_img

Ultimele știri