Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

25/09/07 MMDD – Parteneriat cu SUA impotriva eroziunii

COMUNICAT DE PRESA

Grant pentru prevenirea eroziunii in zona Mamaia-granita cu Ucraina

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Lucia Ana VARGA si Excelenta Sa, Nicholas Taubman, ambasadorul SUA in Romania, au semnat in cursul zilei de ieri, 24.09.2007, acordul de grant „Protectia impotriva eroziunii costiere si managementul integrat al zonei costiere COASTEROSION”.

Scopul acestui grant, in valoare de 385.772 dolari SUA, este realizarea unui studiu de fezabilitate pentru combaterea, protectia eroziunii costiere si consolidarea falezelor in zona Mamaia-granita cu Ucraina, de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Comerciala (U.S.T.D.A). Perioada de realizare a acestui studiu este 2007 – 2009.

Prin studiul de fezabilitate ce va fi realizat de U.S.T.D.A, se vor cauta solutii de limitare a proceselor de eroziune costiera, solutii integrat aplicate pentru intreg litoralul romanesc.

Secretarul de stat Lucia Ana VARGA a mentionat ca „obiectivele Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile constau in elaborarea unui plan de protectie a intregului litoral romanesc, gasirea de solutii pentru protectia costiera, pentru asigurarea unui management integrat si pentru dezvoltarea durabile”. De asemenea, a mentionat ca „acest grant oferit de SUA se adauga bunei cooperari dintre Romania si SUA, ce a constat in implementarea unor proiecte pentru infrastructura meteorologica, hidrologica si de gospodarirea apelor, precum SIMIN, DESWAT si WATMAN, sau pentru modernizarea serviciilor de apa, prin Proiectul WATFRAME. Toate aceste studii de fezabilitate sunt implementate prin proiecte importante, de circa 380 milioane USD”.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri