Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

25/09/07 MMDD – Raport privind situatia hidrometeorologica

RAPORT PRIVIND SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA SI A CALITATII MEDIULUI, in intervalul 24.09.2007, ora 7.00 – 25.09.2007, ora 7.00

I. SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
1. Situatia si prognoza hidrologica pe raurile interioare si Dunare, din 25.09.2007, ora 06.00
RAURI: Debitele au fost in general in scadere usoara, exceptand raurile din bazinele : Jiu, Oltul inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Barlad, Prut si raurile din Dobrogea pe care debitele au fost in general stationare.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.

Debitele vor fi in general stationare pe raurile din bazinele : Caras, Nera, Cerna, Jiu, Oltul inferior, Vedea, Arges, Ialomita, Barlad, Prut si raurile din Dobrogea si in scadere usoara pe celelalte rauri.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENTIE.

DUNARE: Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) in intervalul 24.09.-25.09.2007 a fost in scadere (6000 mc/s), situandu-se peste media multianuala a lunii septembrie (3750 mc/s).
Aval Portile de Fier, debitele au fost in crestere la Gruia si pe sectorul Calarasi-Tulcea si in scadere pe sectorul Calafat-Oltenita.

Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere.
Aval Portile de Fier, debitele vor fi stationare pe sectorul Gruia-Calafat, in scadere pe sectorul Bechet-Cernavoda si in crestere pe sectorul Harsova-Tulcea.

2. Situatia meteorologica in intervalul 24.09.07, ora 09 – 25.09.07, ora 06
In tara vremea a fost predominant frumoasa, dar racoroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost variabil in vestul si sud-estul tarii si mai mult senin in rest. Vantul a suflat in general moderat in regiunile estice si a fost slab in restul teritoriului. Temperaturile maxime, in crestere usoara, s-au situat intre 18 grade la Barnova si 26 de grade la Moldova Noua, Bucuresti-Filaret si Bucuresti-Afumati, iar la ora 06 se inregistrau valori termice cuprinse intre 1 grad la Joseni, Miercurea Ciuc si Intorsura Buzaului si 17 grade la Moldova Noua. In primele ore ale zilei s-a semnalat ceata local in Transilvania si izolat in Maramures, Crisana si Banat, iar in depresiunile din estul Transilvaniei, spre dimineata, izolat s-a produs bruma.

Observatii:
In intervalul de diagnoza nu s-au emis avertizari de fenomene meteo periculoase imediate.

La Bucuresti vremea a fost frumoasa, dar racoroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost senin, iar vantul a suflat slab. Temperatura maxima, in crestere usoara, a fost de 25 de grade la Baneasa si 26 de grade la Filaret si la Afumati, iar la ora 06 se inregistrau 8 grade la Afumati si 11 grade la Filaret.

3. Prognoza meteorologica in intervalul 25.09.07, ora 10 – 26.09.07, ora 09
In tara vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in estul si sud-vestul tarii, precum si la munte. Izolat in Moldova si in zona montana vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 27 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade, usor mai scazute in depresiuni. Izolat in zonele joase vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil si vantul in general slab. Temperatura maxima va fi in jur de 26 de grade, iar cea minima de 8…10 grade.

II. CALITATEA APELOR
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

III. CALITATEA MEDIULUI
1. In domeniul aerului
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

2. In domeniul solului si vegetatiei
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

3. In domeniul supravegherii radioactivitatii mediului
In tara si in capitala valorile radioactivitatii mediului s-au incadrat in limitele normale de variatie ale fondului natural.

4. In municipiul Bucuresti
In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, nu a semnalat depasiri ale pragurilor de informare si alerta.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri