Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

11.000 semnatari impotriva unei statiuni de lux in Creta

11.000 de semnatari s-au raliat impotriva proiectului unei statiuni turistice de lux, Cavo Sidero, care s-ar intinde pe o suprafata de 2.600 de hectare de teren virgin din Creta, informeaza Guardian. Proiectul este in valoare de 1.2 miliarde, iar daca este dus la bun sfarsit statiunea ar avea o capacitate de 7.000 de paturi.

Proiectul Cavo Sidero cuprinde sase sate turistice, trei terenuri de golf, hoteluri si alte facilitate de top, pe o suprafata de 2.600 de hectare. Compania britanica Loyalward care a castigat licitatia vrea sa demareze constructia in luna decembrie a acestui an.

In fruntea contestatarilor se afla Oliver Rackham, profesor la Universitatea Cambridge, care sustine ca in alte tari regiunea ar deveni un parc national, in niciun caz o statiune de lux. Petitia a fost semnata, printre altii, de 500 de oameni de stiinta si de arheologi din 80 de tari.

Protestului s-au alaturat si oameni politici ca liderul partidului grec de stanga, Syriza, Alekos Alavanos. Potrivit acestuia licitatia nu s-a desfasurat in conditii juste si nu ar trebui sa fie considerate legala.

Ecologistilor le este teama ca Grecia va deveni o victima a dezvoltari nesustenabile a turismului.

Teritoriul in cauza este intr-o zona sensibila a insulei, bogata in vegetatie si in plante rare, arie europeana protejata din 2000. Mai mult, pe peninsula au fost descoperite si dovezi arhelogice ale unor tehnici agrare antice.
 

spot_img

Ultimele știri