Sushi cu mercur in restaurantele din New York

In cel putin 20 de restaurante din New York a fost depistat un nivel mare de mercur in portiile de sushi, iar expertii considera ca problema este mult mai raspandita, informeaza The New York Times.

Astfel, daca o persoana consuma mai mult de sase portii de sushi pe saptamana depaseste nivelul de mercur admis de Agentia pentru Protectia mediului (EPA) din SUA.

"Nimeni nu ar trebui sa consume sushi cu un asemena nivel de mercur ca cel depistat in monstrele preluate de la restaurante, cel putin nu mai des de trei saptamani", a declarat Michael Gochfeld, profesor specializat in mediu si medicina la scoala Robert Wood Johnson din Picataway.

Chiar daca monstrele din tonul cu inotatoarele albastre au fost preluate din zona Manhattanului, expertii sunt de parere ca riscul intoxicatie cu mercur este mult mai extins.

"Nivelul ridicat de mercur din tonul cu inotatore albastre este probabil sa fie gasit si in alta parte, indiferent de locatie", a declarat Tim Fitzgerald, cercetator la Environmental Defense.

Conform studiilor recente, mercurul poate provoca problme de sanatate adultilor, provocand afectiuni neurologice si cresterea riscului de accident cardiovascular.

Foto: wordpress.com

spot_img

Ultimele știri