Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Vivienne Westwood a donat un milion de lire sterline pentru salvarea Pamantului

Creatoarea de moda si afacerista britanica Vivienne Westwood a făcut un gest frumos pentru planeta, anuntand ca doneaza 1 milion de lire sterline pentru a fi investiti in proiecte ”verzi”. Westwood s-a aratat nemultumita de atitudinea guvernelor care nu  aloca suficienti bani sau o fac mult prea greu, pentru lupta impotriva schimbarilor climatice.

”Guvernele se misca incet si nu mai putem sa asteptam dupa ele. Trebuie sa punem pe picioare treaba asta si speram ca ni se vor alatura si guvernantii”, a declarat Westwood in cadrul summit-ului privind schimbările climatice de la Durban, Africa de Sud.

”Am luat cat de mult s-a putut din conturile companiei mele”, a spus creatoarea de moda.

Westwood a donat considerabila suma dupa ce a aflat ca doar o parte dintre cele 6,6 miliarde de dolari, alocate de Fondurile de Investitie in Clima (CIF) ale Bancii Mondiale, au fost cheltuite.

Ea a directionat banii catre asociatia caritabila Cool Earth, care sincearca sa stranga 7 milioane de lire sterline pentru a preveni defrisarile padurilor tropicale din Borneo, bazinul Congo si Peru, relateaza International Business Times.

Implicarea sa in proiectul Cool Earth scoate in evidenta esecul Bancii Mondiale de a debloca banii din acest fond CIF, care a fost infiintat pentru a asista tarile in curs de dezvoltare in llupta contra schimbarilor climatice.

Doar o patrime din acesti bani au fost distribuiti de guverne, pana acum. Sapte dintre cele mai bogate tari ale lumii au fost de acord sa contribuie cu cate 600 milioane  dolari la initiativa CIF, insa conform registrelor Bancii Mondiale, doar 15 milioane de dolari au fost utilizati de la infiintarea fondului, din 2008.

Foto: uk.ibtimes.com

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri