Targ de flori pentru profesionisti

Rectorul Universitatii Agronomice din Bucuresti, ministrul adjunct italian al Agriculturii, doi ambasadori si alti invitati de rang inalt sunt asteptati maine la inaugurarea targului de floricultura de la Bucuresti.

Targul Florshow Romania este organizat in perioada 24-27 mai la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara si in zona centrala a Parcului Herastrau (Expoflora).

"Evenimentul se adreseaza deopotriva iubitorilor de flori si profesionistilor din domeniul floriculturii, care si-au facut o meserie din dragostea pentru flori", declara directorul general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Radu Popa.

Florshow este structurat pe doua sectiuni distincte – zona business si zona consumer. Prima sectiune va functiona in campusul Universitatii si este dedicata profesionistilor din domeniu. Publicul larg este asteptat in Parcul Herastrau, unde expozantii vor prezenta si vinde o gama larga de produse legate de universal plantelor ornamentale si vor oferi informatii de specialitate despre cultivarea plantelor.

In paralel, vor fi prezentate obiecte de artizanat si produse agroalimentare traditionale romanesti.

De asemenea, in zona Expoflora se va deschide maine si expozitia acvaristica permanenta Aqua Expo – Aquarium Reef. Aici vor putea fi admirate peste 500 de specii de pesti si plante acvatice intr-un decor ce reda habitate specifice cu exponate superbe din raurile amazoniene sau asiatice. Expozitia este impartita in doua pavilioane, unul destinat acvariilor marine si de recif, iar cel de-al doilea prezinta flora si fauna speciilor de apa dulce.

Florshow mai include simpozioane tematice, un curs de formare pentru studentii si profesionistii in floricultura, un seminar tehnic, iar sambata, in Parcul Herastrau va fi organizata Sarbatoarea Florilor.

Intre Parcul Herastrau si campusul Universitatii de Stiinte Agronomice, legatura va fi asigurata de un microbuz gratuit. Accesul pentru toti vizitatorii este liber.

Acest eveniment complex este rezultatul colaborarii dintre trei parteneri – Green Box SRL, societate italiana specializata in organizarea de evenimente si expozitii in domeniul floriculturii, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement.

Mihai Diac

Foto: www.9colonne.it

Citeste si:

Vaporase, barci si biciclete in Herastrau
 

spot_img

Ultimele știri