Vaporase, barci si biciclete in Herastrau

Vizitatorii parcului Herastrau pot beneficia astazi, in mod gratuit, de plimbari si traversari cu vaporasele.

„Programul pentru navele de agrement de pe Lacul Herastrau va fi in concordanta cu minivacanta din perioada urmatoare, astfel incat toti vizitatorii sa beneficieze de plimbari gratuite in zilele de 30 Aprilie si 1 Mai”, a anuntat Radu Popa, directorul general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

Plimbarile gratuite sunt oferite de Primaria Municipiului Bucuresti, prin intermediul ALPAB.

In acest scop, navele Bucur, Baneasa, Otopeni, Dambovita si Aurora, cu o capacitate totala de 430 de locuri, vor fi disponibile pentru bucuresteni la Debarcaderul Central.

Pentru plimbarile cu vaporasul, cea mai moderna ambarcatiune de pe lacul Herastrau este nava Bucur (foto), disponibila pentru agrement din anul 2011.

Nava Bucur are o capacitate de 50 de oameni si atinge o viteza de croaziera de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile doua grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusa) si o instalatie de climatizare care deserveste salonul si timoneria. De asemenea, nava este prevazuta cu o instalatie audio – video, precum si cu o instalatie de supraveghere video a navei. Propulsia catamaranului este asigurata de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungimea navei este de 17,30 m, iar latimea de 5,60 metri.

Cei care doresc sa fie mai activi si sa imbine distractia cu sportul pot inchiria barci cu rame si hidrobiciclete cu doua locuri, cu 5 lei / ora, respectiv hidrobiciclete cu patru locuri, la pretul de 15 lei / ora. Pe lacul Herastrau sunt disponibile in acest moment 36 de hidrobiciclete si 50 de barci cu rame, numarul lor urmand a fi suplimentat in saptamanile urmatoare.

Incepand cu data de astazi, 1 mai, programul la Debarcaderul Central este intre orele 10 – 20, in fiecare zi, iar barcile cu rame si hidrobicicletele se pot inchiria zilnic intre orele 10 – 19.

Biciclete special concepute pentru programul I’Velo

Tot in parcul Herastrau functioneaza si centrul de bike-sharing I’Velo, amplasat in zona Expo Flora. Programul I’Velo este initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution.

“Anul acesta, atat bicicletele cat si centrele I’Velo au fost innoite. Bicicletele sunt mult mai confortabile, fiind destinate publicului de toate varstele. Spatiile dedicate inchirierii bicicletelor au o suprafata mai mare decat anul trecut si sunt modernizate atat din punctul de vedere al designului cat si din acela al functionalitatii. Din punct de vedere tehnic, principala modificare o reprezinta implementarea sistemului informatizat de prelucrare a datelor”, a declarat, pentru Green Report, Corneliu Belciug, director de programe Green Revolution.

Centrul din Herastru dispune in acest an de 100 de biciclete, produse de firma DHS special pentru programul I’Velo. Pretul de inchiriere a unei biciclete galbene este, in Bucuresti, de 4 lei pe ora sau de 15 lei pentru 24 de ore. Copiii pana la varsta de 16 ani, precum si pensionarii pot utiliza bicicletele I’Velo in mod gratuit.

Programul I`Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Mihai Diac

Citeste si:

Debut cu soare pentru I’Velo 2012

Plimbari gratuite cu vaporasul in Herastrau
 

spot_img

Ultimele știri