Sport si meditatie la "Roaba de cultura"

Ziua de sambata a inceput la “Roaba de Cultura” cu sport si meditatie. Cursul de pilates, oferit de World Class Romania, a fost sustinut de instructorul Ana Cordea. Peste 30 de persoane s-au destins in timp ce au efectuat diverse tehnici si miscari de pilates.

Ziua a continuat intr-o maniera creativa alaturi de fetele de la HEARTizanat care i-au invatat pe cursanti, atat copii cat si adulti, patru tehnici de handmade: papuchette – papusi din sosete, brose din fetru, decoratiuni – tehnica servetelului si picturi pe sticla. Entuziasmul s-a citit pe chipurile tuturor, iar rezultatele au fost demne de admirat. Este de mentinut si apreciat faptul ca produsele realizate de catre participanti pot fi achizitionate intr-un scop caritabil.

De asemenea, cei care au dorit sa mai faca miscare au putut participa cursurile de Tai Chi de la instructorul Adrian Sarbu. Cursul a constat in invatarea unor tehnici de auto aparare si demonstratie de manuire a sabiei.

Seara a fost intampinata cu un concert de muzica jazz sustinut de Aleka ( voce, violoncel ) si Ciprian Pop. Interpretarea si melodiile au creat un cadru perfect pentru o seara relaxanta de sambata.

Seara s-a incheiat pe pajistea “Roabei de Cultura” cu vizionarea filmului romanesc “Filantropica”, in regia lui Nae Caranfil. Pentru multi dintre bucuresteni vizionarea unui film in aer liber a fost alegere pentru petrecerea finalului zilei de sambata.

“Vizionarea unui film in aer liber mi se pare cea mai buna alegere. Este un cadru si o atmosfera atat de placuta. Filmul “Filantropica” mi-a inspirat o alta stare, aflandu-ma pe pajistea voastra, fata de cea simtita acasa sau la cinema”, a declarat Vlad Iorgu.

Duminica, 4 septembrie, „Roaba de cultura” va aduce noi si noi surprize. La ora 15.00 se va desfasura un atelier de artizanat, pictura pe sticla, papusi din sosete, brose, iar, la 17.30, un curs de prim ajutor SMURD, cu instructorul formator Cristian Caldararu. Cuantune vor concerta la ora 19.00, iar comedia „Filantropica”, in regia lui Nae Caranfil, va putea fi urmarita incepand cu ora 21.00.

Cultura in natura

“Prin “Roaba de cultura” ne-am dorit sa aducem cultura in natura, acolo unde sunt oamenii si sa venim cu o alternativa la petrecerea timpului liber prin muzica, dans, pictura sau teatru. Un deziderat al acestui proiect este realizarea unei punti prin intoarcerea la valori, la cultura si dialog. „Roaba de cultura” este un exercitiu pe care fiecare dintre noi il poate face”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

„Roaba de cultura”, alternative culturale gratuite

Pana pe 15 octombrie 2011, proiectul, desfasurat intr-un spatiu multifunctional din Parcul Herastrau, pe pajistea din zona Pescarus, propune publicului concerte de muzica clasica, electronica, cursuri de dans, ateliere de pictura si olarit si diverse activitati sportive. De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru si se vor realiza proiectii de filme in parteneriat cu institutele culturale.

Pasionatii de lectura vor putea inchiria carti, in mod gratuit, pe care le pot citi numai in spatiul amenajat. Cei care vor dori sa continue lectura a doua zi pot face o rezervare a cartii pentru 24 de ore.

Zona ,,Roaba de cultura” beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.Accesul in zona ,,Roabei de cultura” este liber sapte zile pe saptamana, astfel: de luni pana joi, in intervalul orar 10 – 22.00 iar de vineri pana duminica, intre orele 10.00 – 02.00.

Citeste:

Luna septembrie a inceput in forta la "Roaba de cultura"

„Roaba de cultura”, plina, in acest weekend, cu jazz, comedii spumoase si Tai Chi

spot_img

Ultimele știri