Masinile electrice si hibrid se pot cumpara foarte avantajos prin programul "Rabla"

Astazi incepe in Romania Programul pentru achiziționarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric sau hibrid, conceput in conditii similare Programului “Rabla”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor, persoanele fizice si institutiile publice care doresc un autovehicul cu sistem de propulsie electric si / sau hibrid se pot inscrie in program incepand de astazi, 3 octombrie, pana la data de 4 noiembrie 2011.

Pentru producatori, sesiunea de inscriere in vederea validarii celor care doresc sa vanda vehicule cu sistem de propulsie electric si / sau hibrid se deruleaza in perioada 29 septembrie – 7 octombrie 2011.

Suma alocată Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru achizitionarea de
autovehicule cu sistem de propulsie electric si / sau hibrid, pentru anul 2011, este de 5.000.000 lei.

Doua sau patru tichete valorice in schimbul unei singure masini casate

Pentru a stimula introducerea in circulatie a masinilor nepoluante, cumparatorii acestora primesc o serie de facilitati, mai importante decat cele acordate cumparatorilor de masini cu propulsie clasica.

Astfel, la casarea unei masini vechi, se vor acorda doua sau patru tichete valorice.

Concret, pentru predarea la casare a unei masini vechi, proprietarul primeste in schimb doua tichete valorice, daca doreste sa cumpere un automobil hibrid (in loc de un singur tichet, daca ar cumpara o masina cu propulsie clasica).

Si mai avantajoasa este cumpararea unei masini cu propulsie electrica. In acest caz, proprietarul masinii casate va primi patru tichete valorice.

Valoarea unui tichet (voucher) este de 3800 de lei.

Vor fi acordate facilitati si pentru persoanele fizice sau institutiile publice care doresc sa cumpere masini nepoluante, dar nu pot casa o masina veche.

In aceasta situatie, cumparatorii primesc o reducere de 10 la suta (cel mult 1800 de euro) din pretul masinii noi, daca aceasta e cu propulsie hibrida, sau o reducere de 20 la suta (cel mult3700 de euro) din pret, daca masina cumparata e cu propulsie electrica.

Mihai Diac

Foto: hybridca-r.com/honda-hybrid/

Citeste si:

„Rabla” pentru masini electrice si hibrid

Ministrul Laszlo Borbely a testat o masina electrica ce va fi disponibila pentru romani de la anul

Valoarea tichetelor din programul "Rabla" va fi majorata

spot_img

Ultimele știri