Impozit de 5% pentru posesorii de masini electrice si hibrid din Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat un amendament la proiectul referitor la stabilirea nivelurilor taxelor si impozitelor locale in 2012 in Capitala. Potrivit acestui amendament, adoptat luni seara, cei care detin masini electrice si hibrid vor plati un impozit de 5% fata de 50% cat achita in prezent, relateaza Mediafax

Acestea nu sunt singurele beneficii acordate pentru promovarea vehiculelor electrice sau hibrid. 

Din septembrie, cei care vor sa-si cumpere o masina electrica sau hibrid o pot face si prin programul Rabla. ”Suma alocata pentru acest program este de 5 milioane de lei”, a declarat, in septembrie, pentru „Green Report” Adriana Stroe, purtator de cuvant al Administratiei Fondului pentru Mediu.

De asemenea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este preocupat, in continuare, de soarta masinilor electrice in Romania. El a declarat ca va acorda sprijin mall-urilor sau altor unitati care monteaza in mall-uri sisteme de incarcare pentru masinile electrice.

"Trebuie creat sistemul de infrastructura a incarcarii acestor masini. Noi vom da sprijin si lucram la un ghid – la Fondul de Mediu – ca sa dam sprijin si acelor unitati – de exemplu mall-uri – care introduc sau ar introduce asemenea incarcatoare la sediul lor", a spus Borbely.

In Romania circula doar patru autoturisme electrice inmatriculate si omologate si 750 cu sistem de propulsie hibrid. In total, in tara noastra exista 134 vehicule electrice si 756 cu acționare mixtă, conform datelor din luna august 2011 ale Registrului Auto Român (RAR), furnizate la solicitarea Mediafax si citate de Capital.ro.

Autoritatile romane ar putea sa ia in considerare si alte masuri pentru a stimula cumpararea de vehicule hibrid. Spre exemplu, in Statele Unite, mai precis in New York, automobilele cu propulsie hibrida au locuri de parcare rezervate. Citeste aici materialul despre acest subiect.

Foto: Petru Leonte

Text: Florin Tulbure

Citeste si:

Parcari rezervate pentru masini hibride, in Statele Unite

Programul "Rabla" pentru masini electrice nu are deocamdata succes in Romania

„Rabla” pentru masini electrice si hibrid

Masinile electrice – viitorul in materie de transport sau doar o noua sursa de poluare?

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

Acumulatorii viitorului, compusi din grafit si apa. Se incarca in doar cateva secunde

Gordon Murray Design prezinta T.27, „cea mai eficienta masina electrica din lume” (FOTO)

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania

Renault Twizy, cea mai ieftina masina electrica, poate fi comandata online (VIDEO)

Cea mai "verde" masina de curse din lume, interzisa pentru ca e prea rapida

Mercedes-Benz F-Cell, lansat mai devreme cu un an

Prima statie publica pentru incarcarea masinilor electrice, lansata in Romania 

spot_img

Ultimele știri