Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

In curand aflam daca I`Velo a castigat "Oscarul pentru mediu": Cateva ore pana la gala Energy Globe Awards

Mai sunt doar cateva ore pana la gala Energy Globe Awards, echivalentul premiilor Oscar in domeniul sustenabilitatii si al protectiei mediului. Diseara vom afla daca Proiectul ”I Love Velo” a castigat NATIONAL Energy Globe.

 

Premiul la care este nominalizat Proiectul ”I Love Velo”  al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank este unul dintre cele mai importante premii de profil din lume.

I`Velo este singurul proiect de acest fel selectat din Romania de juriul competitiei, dintre alte noua inscrise din tara noastra. De asemenea, I Love Velo este unul dintre cele zece programe care implica bicicletele, selectate din intreaga lume.

Energy Globe Awards este cea mai prestigioasa distinctie internationala, care se acorda anual, pe domeniul sustenabilitatii si dezvoltarii durabile. Ceremonia de decernare a premiilor are loc in aceasta seara la Wels, in Austria. 

"Suntem fericiti pentru aceasta nominalizare, care reprezinta o recunoastere a impactului pozitiv pe care il are un asemenea proiect asupra mediului inconjurator. O datoram celor 550.000 de utilizatori I`Velo, partenerilor si tuturor celor care ne-au sustinut in implementarea celui mai important proiect de bike-sharing din Romania", a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution. 

Tot in luna noiembrie, Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au fost nominalizate la European Excellence Awards, categoria “Ecologie si Mediu” tot pentru I`Velo, cel mai mare program de bike sharing din tara. Premiile European Excellence Awards sunt acordate pentru cele mai importante realizari din domeniul comunicarii pe continentul European.

"Ne bucura ca am fost nominalizati la premiile Energy Globe. Ele sunt una dintre cele mai importante recunoasteri internationale pe care le poate primi un proiect ca I Velo, care a pornit de la ideea folosirii atente a resurselor si de la incurajarea mersului pe bicicleta ca forma de transport alternativ", a declarat Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank. 

Juriul Energy Globe Awards a selectat proiectul I`Velo al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank pe baza urmatoarelor criterii:

-sustenabilitatea si eficienta proiectului;

-aspectele inovative ale proiectului, in functie de standardele tehnologice si circumstantele din regiune;

-costuri/beneficii: descrierea aspectelor economice si sociale;

-potentialul de a fi implementat si in alte regiuni;

-compatibilitatea cu mediul: in special in privinta emisiilor de CO2 si a protectiei mediului.

”Este datoria si responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca tinerii nostri vor avea un mediu intact maine”. Acestea sunt cuvintele cu care Wolfgang Neumann a lansat premiile Energy Globe World pentru Sustenabilitate in anul 1999.

Proiectele pentru protejarea resurselor, si care implica energiile regenerabile, sunt trimise de peste tot din lume. Premiile au ca scop prezentarea proiectelor sustenabile de succes unei audiente cat mai mari, avand in vedere ca multe dintre problemele noastre legate de mediu au deja solutii bune, fezabile. In fiecare an, aproximativ 800 de proiecte si initiative din intreaga lume sunt trimise pentru a fi analizate de juriul din aceasta competitie, la categoriile Pamant, Foc, Apa, Aer si Tinerete.

Premiile Energy Globe sunt acordate anual in cadrul unei mari gale de televiziune, fiind urmarita de trei miliarde de oameni, potrivit site-ului organizatorilor. Pana acum, gala a fost organizata in Japonia, Canada si Parlamentul European de la Bruxelles. Printre celebritatile care au prezentat pana acum aceste premii se numara Mihail Gorbaciov, Peter Falk (Columb), Robbin Gibb (Bee Gees), Martin Sheen sau Nigel Kennedy. 

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din Romania

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.

1.100 de biciclete I’Velo au fost puse la dispozitia doritorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Cele patru centre I’Velo din Bucuresti s-au aflat in: doua in Parcul Herastrau (un centru in zona Expo Flora, cunoscuta si Pescarus, iar celalalt in zona Baraka), unul in Parcul Tineretului (la intrarea in parc dinspre liceul Sincai) si cel de-al patrulea in Parcul Izvor (la intrarea in parc de langa statia de metrou).

In tara, centrul de la Brasov a fost situat langa cladirea Primariei, pe bulevardul Eroilor iar la Cluj-Napoca, centrul I’Velo a fost pozitionat in fata Salii Sporturilor. In Iasi, doritorii de pedalat au gasit bicicletele I’Velo in zona Rapa Galbena, iar cei din Constanta, in Parcul Tabacariei.

900 de biciclete I’Velo au putut fi utilizate gratuit de la centrele de inchiriat, pe baza unui act de identitate (buletin/carte de identitate, carnet de conducere sau pasaport) si a unui contract de dare in folosinta a bicicletei, completat la fata locului. Bicicletele au putut fi folosite pentru o perioada limitata de doua ore. Un adult a putut inchiria maxim trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru cei mici.

Editia 2011 a venit cu imbunatatiri: pentru a micsora timpul petrecut la cozile bucurestene din fata centrelor de inchiriat, organizatorii au oferit utilizatorilor un sistem online de rezervari, prin crearea website-ului www.ivelo.ro. 

Rezultate I’Velo 2011

– 350.000 de utilizatori

– 700.000 de ore pe bicicleta

– peste 13 milioane de km parcursi pe bicicleta

– mai putina poluare, cu 30 tone de CO2, ca urmare a alegerii bicicletei

– 16 parteneriate pentru diverse evenimente (Ziua Mondiala a Inimii, Skirtbike, Bucharest Summer University, B’estfest, Peninsula, Noaptea Institutelor, Noaptea Bibliotecilor, Recicloniada, Tribute to Remember Freddie Mercury etc.)

Partenerii I’Velo

Programul I`Velo, initiat de Asociatia Green Revolution si Raiffesen Bank, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor Capitalei, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

Pentru mai multe detalii accesati www.ivelo.ro.

Programul I`Velo din acest an s-a incheiat cu competitia I`Velo Bike Day, primul pentathlon dedicat exclusiv biciclistilor.

 

Florin Tulbure

Citeste si:

Proiecte din peste 100 de tari se lupta pentru castigarea Energy Globe Awards (VIDEO)

Invingatorii I’Velo Bike Day au plecat acasa cu cele mai tari biciclete

Pentathlonul I`Velo Bike Day a adunat 223 de biciclisti

 

spot_img

Ultimele știri