Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Pentathlonul I`Velo Bike Day a adunat 223 de biciclisti

I`Velo Bike Day, pentathlonul biciclistilor organizat in Bucuresti, s-a incheiat. Competitia, organizata de asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, a adunat 223 de persoane in Parcurile Herastrau si Izvor din Bucuresti. Iar pana acum, feed-back-ul participantilor a fost unul bun. In sensul ca parerea generala a fost ca initiativa este una de bun augur, si ar trebui organizata si in viitor, ceea ce se va si intampla. Castigatorii au plecat acasa cu premii importante, votate in prealabil pe pagina de Facebook a Asociatiei Green Revolution, organizatorul evenimentului.

Concurentii veniti din toata tara, special pentru acest eveniment, au fost in general multumiti de probele pentathlonului, cu mici exceptii: astfel, cei mai multi au avut probleme la proba de Triks, care a presupus, printre altele, tractarea unor cauciucuri. Cei cu biciclete single speed s-au considerat  dezavantajati fata de cei care au putut schimba pinionul pe unul care facililteaza tractarea.

Vezi aici care au fost probele pentathlonului I`Velo Bike Day

De asemenea grea a fost considerata de unii concurenti si proba de Spinning. Remus Mateescu, unul dintre concurenti, ne-a declarat ca i-a fost greu la ea, desi merge zilnic pe bicicleta. „Mi s-a parut cam rapid ritmul comparativ cu salile de sport”, a spus Remus.

Victor, concurentul cu numarul 504, (27 de ani), la I’Velo Bike Day s-a dovedit un maestru al probei de jaloane.

“Am participat la mai multe maratoane. Ciclismul e o pasiune mai veche, as merge pe bicicleta in fiecare zi, daca as avea timp”, a declarat Victor.
 
La pentathlonul I`Velo Bike Day au venit si multi copii, unii dintre ei cu varste foarte fragede, ceea ce a bucurat pe toata lumea, fiind un semn ca generatiile care vin din spate vor duce mai departe stindardul bicicletei ca mijloc de transport eco si sanatos.

Eduard Marcu (11 ani), elev in clasa a 5-a s-a numarat printre cei mai tineri participanti la concursul de biciclete. El a venit impreuna cu tatal sau, in varsta de 35 de ani, fiecare pe bicicleta lui. Interesant a fost faptul ca fiul a parcurs primele probe fara greseala, in timp ce tatal a fost eliminat din concurs la proba de jaloane.

“Merg pe bicicleta de la 6 ani impreuna cu tatal meu”, a declarat Eduard. El are si o sora mai mare, dar aceasta nu a fost atrasa de mersul pe bicicleta, avand o alta pasiune, dansul.

Toate probele au fost astfel concepute astfel incat toata lumea sa se distreze la I`Velo Bike Day – si multi concurenti ne-au spus ca s-au distrat de minune, cu toate ca unii dintre cei care au declarat acest lucru au fost descalificati. Iar la anul probele de la pentathlonul I`Velo Bike Day vor fi si mai interesante.

I`Velo Bike Day, competitia care a marcat incheierea sezonului velo 2011

“Astazi incheiem cea de-a 2-a editie a programului de bike sharing I’Velo, la care au participat peste 550.000 de romani, care au pedalat in total 1 milion de ore sau 20 de milioane de kilometri, echivalentul inconjurului lumii de 50 de ori. Acest lucru a fost posibil numai din vointa celor care au vrut sa se plimbe pe bicicletele noastre. Multumim Primariei Capitalei si Raiffeisen Bank pentru ca au avut incredere in noi, au investit timp si resurse. Prin evenimentul de astazi castigam dreptul de a folosi bicicleta in mediul urban, ca mijloc de transport alternativ pentru un oras mai curat, cu mai putine masini. Vrem sprijinul autoritatilor pentru realizare de piste si parcari de biciclete, vem sa fim repectati pentru ca iubim acest oras”, a declarat Raluca Fiser.

Prezent la eveniment, presedintele Raiffeisen Bank, Steven Van Groningen, a declarat ca numarul mare de participanti l-a convins ca lucrurile merg in directia potrivita.

“Cand am lansat programul I’Velo, am sperat ca vom schimba ceva. La vremea aceea, in Bucuresti era doar o mana de biclisti. Nu ne-am asteptat insa ca doar in 2 sezoane sa convingem peste o jumatate de milion de oameni sa pedaleze. Cresterea de la an la an ma convinge ca lucrurile merg in directia potrivita si ca, in curand, vom vea un oras mai prietenos pentru biciclisti”, a spus Steven Van Groningen.

Mai putin CO2 in atmosfera, cu 40 de tone, datorita bicicletelor

Proiectul I’Velo a antrenat in cei doi ani de la lansare 550.000 de utilizatori ai celor 1.100 de biciclete in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Ciclistii au parcurs in mai mult de un milion de ore de pedalat peste 20 de milioane de kilometri si a fost impiedicata eliberarea in atmosfera a 40 de tone de dioxid de carbon.

Partenerii I`Velo Bike Day

PMB, ALPAB, Coca-Cola Hellenic, Adevarul Holding, DHS, World Class

Parteneri media:
Adevarul, Adevarul de weekend, ADS Ziarul orasului tau, Tango, OK!, Click!, Click Pofta buna!, Click pentru femei, Click Sanatate, metropotam.ro, b365.ro, freerider.ro, bicla.ro, biciclop.ro, green-report.ro, mbike.ro, xbikers.ro.

Sustinatori:
Tribul.eu, Inspectoratul Scolar Bucuresti.

Florin Tulbure

Citeste si:

Ti-a placut la I`Velo Bike Day? Spune-ne parerea ta pe pagina de Facebook a Asociatiei Green Revolution

Constanteanul Daniel Neagu, castigatorul locului I la I’Velo Bike Day

Invingatorii I’Velo Bike Day au plecat acasa cu  cele mai tari biciclete

Steven Van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank: "Bucurestiul se vede mai bine de pe bicicleta”

I`Velo Bike Day, pe picior de plecare. Vino si tu in Herastrau si Izvor la pentathlonul biciclistilor

O zi pana la I`velo Bike Day. Afla ultimele informatii inainte de pentathlon

I`Velo Bike Day: Cum va arata traseul si cum va fi vremea in ziua pentathlonului

I`Velo Bike Day: Afla mai multe despre probele pentathlonului

Peste 200 de biciclisti s-au inscris deja la penthatlonul I`Velo Bike Day

Alege bicla pe care vrei sa o castigi la pentathlonul I`Velo Bike Day: Vezi clasamentul de pana acum

Vremea se anunta buna in ziua pentathlonului I`Velo Bike Day

I`Velo Bike Day: Cele mai tari biciclete vin la pentathlonul de sambata, 22 octombrie

I’Velo Bike Day: Peste 100 de biciclisti s-au inscris la pentathlon. Tu ce mai astepti?

Ce bicicleta vrei sa castigi la pentathlonul I`Velo Bike Day? Voteaza bicla favorita

I’Velo Bike Day, primul pentathlon al biciclistilor din Romania, prezentat de Bogdan Miu de la Europa FM

“I’Velo Bike Day” – afla care sunt probele primului pentathlon din Romania dedicat exclusiv biciclistilor

Vino la pentathlonul “I’Velo Bike Day” si castiga super-biciclete

spot_img

Ultimele știri