Amenzi – beton pentru balastiere

Garda Nationala de Mediu a aplicat amenzi in valoare totala de 584.000 de lei unor cariere, balastiere, statii sortare – concasare, statii de betoane si statii de asfalt.

In urma a 772 de actiuni de control tematic, comisarii de mediu au decis 68 de sanctiuni, dintre care 42 de amenzi. Actiunile de control s-au derulat in perioada 29 august – 7 septembrie, prin intermediul comisariatelor judetene ale Garzii Nationale de Mediu.

Principalele nereguli constatate la agentii economici au fost functionarea fara autorizatie de mediu sau permis de exploatare, neprezentarea formularelor de incarcare-descarcare pentru deseurile predate spre valorificare, neavizarea planului de gestionare a deseurilor, precum si nedesemnarea unor angajati care sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de Legea 211 / 2011 privind regimul deseurilor.

Deseurile au fost aruncate pe camp

La alte firme controlate s-a constatat nedepunerea in termenul legal a raportului de mediu sau a declaratiilor privind obligatiile la fondul pentru mediu pentru emisii de poluanti in atmosfera, precum si depozitarea necorespunzatoare a anvelopelor uzate, a deseurilor sau a unor agregate minerale.

Efectul a fost degradarea terenurilor agricole sau a pasunilor din vecinatatea unor firme, din cauza unor depuneri de namol, deseuri din plastic sau a deseurilor de constructii.

Pe langa amenzile aplicate, in cuantum total de 584.000 de lei, comisarii de mediu au decis si suspendarea activitatii a patru agenti economici, pana la obtinerea actelor de reglementare.

Controlul din luna septembrie a fost dispus de comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Ovidiu Constantin Daescu. Actiunea a fost urmarea unor probleme constatate in controalele realizate anterior, care insa nu fusesera sanctionate.

Mihai Diac

Foto: ro.wikipedia.org

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Industria cimentului cere reciclarea deseurilor din beton
 

spot_img

Ultimele știri