Jumatate de cana de lapte pe zi pentru a evita incalzirea globala

Consumul de lapte si carne va trebui redus drastic pentru evitarea unei serii de schimbari climatice dezastruoase, potrivit unui raport realizat de guvernul britanic. Pana in 2050 oamenii ar trebui sa se limiteze la o jumatate de cana de lapte pe zi si la numai patru portii mici de carne pe saptamana, avertizeaza studiul efectuat la Universitatea din Surrey, informeaza Daily Mail. VEZI STUDIUL

Aproximativ 8% din emisiile de gaze cu efect de sera ale Marii Britanii sunt produse de fermele de animale. Dejectiile animale emana cantitati uriase de metan, iar exploatarea solului pentru cultivarea hranei acestora elibereaza oxizi de azot. Chiar daca ridicarea standardelor si tehnologizarea fermelor ar putea reduce emisiile din zootehnie pentru urmatoarele patru decenii, toate beneficiile s-ar pierde pe masura ce productia hranei ar trebui marita pentru a satisface numarut tot mai mare al populatiei.

"Dupa cum se anunta viitorul, am putea fi nevoiti sa facem unele lucruri care ni se par, in prezent, inacceptabile. Oamenii vor trebui sa mance mai mult din productia locala, sa gateasca in vrac si sa evite irosirea", a declarat autoarea raportului, Tara Garnett.

Un englez consuma in jur de 1,6 kilograme de carne si 4,2 kilograme de lactate, pe saptamana. Cantitatea echivaleaza cu doua fripturi din piept de pui, sase carnati, patru felii de sunca, opt felii de kaizer, trei hamburgeri, trei litri de lapte si 100 grame de branza. Noua dieta va permite un hamburger, doi carnati, trei felii de sunca, un piept de pui, jumatate de litru de lapte si 50 grame de branza. Potrivit datelor, la nivel mondial, 18% din gazele cu efect de sera sunt produse de consumul de carne.

spot_img

Ultimele știri