28/09/07 Salvati Delta – Pune capac mizeriei din Delta

"Pune capac mizeriei din Delta!" – campania de toamna

Asociatia "Salvati Delta – AC", URSUS Breweries si Mobexpert pun capac mizeriei din Delta Dunarii alaturi de voluntari, vedete, oficialitati si reprezentanti mass-media.

Murighiol, 28 septembrie 2007 – Dotati cu saci si manusi, pe 28 septembrie, s-au alaturat echipei de voluntari in actiunea de colectare a PET-urilor din Delta Dunarii Excelenta Sa, Domnul Donato Chiarini, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Philip Weller si Lucia Ana Varga, Secretarul General si Presedintele Comisiei Internationale pentru Protectia Dunarii, Daciana Sarbu, Lavinia Sandru, Cristiana Copos, Razvan Fodor, Liviu Mihaiu, Dragos Bucurenci si reprezentanti ai companiei URSUS Breweries.

"Recolta" primelor patru saptamani de activitate este impresionanta: peste 50.000 de PET-uri. "Prada" va fi dusa la presa de balotat PET-uri, donata comunitatii locale de catre URSUS Breweries, la inceputul programului "Pune capac mizeriei din Delta!".

Campania de curatenie si ecologizare din aceasta toamna se desfasoara in perioada 30 august – 7 octombrie cu participarea a 120 de voluntari, impartiti in 5 serii saptamanale. Aceasta campanie este a doua actiune din cadrul proiectului "Pune capac mizeriei din Delta!", derulata de catre Asociatia "Salvati Delta – AC" cu sprijinul URSUS Breweries.

"Unul dintre beneficiile majore ale acestui program, reducerea consumului de resurse prin reciclarea deseurilor, este in concordanta cu strategia de dezvoltare durabila a URSUS Breweries, iar protejarea mediului inconjurator face parte din misiunea responsabilitatii noastre sociale corporatiste. Suntem mandri de modul in care colegii nostri s-au implicat voluntar in activitatile de curatare a Deltei", a declarat Andrei Haret, Vicepresedinte Sales&Distribution URSUS Breweries.

Cele doua campanii au avut efecte pozitive, cuantificabile, impotriva poluarii cu PET-uri a Deltei Dunarii. Prima sesiune de curatenie a avut loc in perioada martie – aprilie, cand s-au colectat peste 100.000 de PET-uri, care au fost ulterior balotate cu ajutorul presei speciale donate de catre URSUS Breweries Primariei Murighiol.

"Vaamultumesc pentru invitatie. Am vazut multe ONG-uri, dar acesta este primul de care aflu ca pune mana la propriu pe gunoi. Este minunat ca invatati un numar mare de tineri sa fie responsabili fata de mediul inconjurator. Ceea ce faceti aici, la capatul unui mare rau european sper ca va fi un exemplu pentru toate tarile prin care mai trece Dunarea" a declarat Excelenta Sa, Domnul Donato Chiarini, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

"Sa straagi PET-ul altuia este un gest mai crestinesc si mai util decat 100 de acatiste. si este cea mai buna dovada a iubirii fata de aproapele.", a declarat Dragos Bucurenci, Director Asociatia "Salvati Delta – AC".

"Pune capac mizeriei din Delta!" este un program de responsabilitate sociala corporatista initiat de "Salvati Delta – AC" si URSUS Breweries, co-sponsorizat de Mobexpert si realizat cu sprijinul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Consiliului Judetean Tulcea si al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

URSUS Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere de pe piata romaneasca. Compania detine in acest moment 4 fabrici de bere si peste 1.300 de angajati. URSUS Breweries isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov si Tunari. Marcile URSUS Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.

Persoana de contact:

Tea Teodorescu
Coordonator Relatii cu Presa
Asociatia "Salvati Delta – AC"
Tel. 0729 882 904
E-mail: tea.teodorescu@salvatidelta.ro

spot_img

Ultimele știri