Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

28/09/07 MMDD – Eco-procurement la Iasi

INFORMARE DE PRESA

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile in colaborare cu Comisia Europeana organizeaza seminarul cu participare internationala Eco-procurement la Iasi, in perioada 1-2 octombrie 2007 si la Cluj-Napoca, in perioada 4-5 octombrie 2007.

Obiectivul principal al evenimentului este acela de a face cunoscuta necesitatea achizitionarii de echipamente si tehnologii ecologice, precum si nevoia consumului rational al resurselor, care sa sustina o dezvoltare durabila in viitor.

La acest eveniment vor participa experti din Marea Britanie si Italia, care vor explica modalitatea practica de a transforma achizitiile publice in achizitii publice ecologice. In acest fel administratia publica romaneasca poate deveni una moderna, preocupata de protejarea mediului, un model pentru comunitate.

Seminarul urmareste informarea cu privire la bunele practici in ceea ce priveste includerea caracteristicilor ecologice in procedura de achizitii publice.

De asemenea, seminarul doreste sa atraga atentia, pe plan regional si local, asupra necesitatii formarii si dezvoltarii unei piete in care sa existe produse ecologice si in care impactul productiei si al utilizarii bunurilor asupra mediului sa fie redus.

Mentionam ca, pentru o mai buna intelegere a conceptului de achizitii publice verzi, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a publicat pe site-ul propriu (www.mmediu.ro), traducerea in limba romana a Manualului de achizitii verzi elaborat de Comisia Europeana.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri