Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

24/09/07 ANAR – Specii de mihalt, fusar, vaduvita si morunas descoperiti in Prut

Administratia Nationala "Apele Romane"

Comunicat de Presa

BUCURESTI, 24 septembrie 2007

Specii de "mihalt", "fusar", "vaduvita" si "morunas" descoperiti in Prut

Administratia Nationala "Apele Romane" informeaza ca biologii A.N. Apele Romane au descoperit, in cele doua zile de prelevare din Prut, o biodiversitate deosebit de mare comparativ cu ceilalti afluenti romanesti ai Dunarii supusi monitorizarii echipelor JDS 2 (Olt si Arges). Aceasta indica, pe de o parte, o calitate buna a apei raului Prut si, pe de alta parte, o viata acvatica nemodificata antropic.
"Mihaltul", "fusarul", "vaduvita" si "morunasul" sunt speciile de pesti mai deosebite care au fost gasite de specialistii A.N. Apele Romane in raul Prut, in cele doua zile de prelevare.
 22 septembrie, in sectiunea Ungheni s-au gasit oblete, biban, mreana etc., precum si alte doua specii de pesti, mai rar intalnite in afluentii romanesti ai Dunarii, respectiv: mihaltul ("lota-lota") si fusarul ("zingel sreber");
 23 septembrie, in sectiunea Leova-Bumbata, s-au gasit cele mai multe specii de pesti descoperite de echipele JDS 2, respectiv crap, platica, somn, biban, salau, fusar (foarte multi fiind adusi din Dunare), dar si doua specii de pesti mai rar intalnite: vaduvita ("leuciscus idus") si morunas (vimba-vimba).

De astazi, 24 septembrie, echipele Expeditiei Internationale a Dunarii se vor afla in Tulcea si vor preleva probe din bratele Dunarii, respectiv:
 25 septembrie, bratul Chilia;
 26 septembrie, bratul Sulina, la gura de varsare in Marea Neagra;
 28 septembrie, bratul Sfantu Gheorghe.

Gasiti informatii suplimentare pe siteul Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea http://www.icpdr.org/jds, precum si pe siteul ANAR www.rowater.ro.

Biroul de presa

spot_img

Ultimele știri