Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

22/04/08 MMDD- Seminar TAIEX

COMUNICAT DE PRESA

Epurarea apelor uzate urbane, pe agenda seminarului TAIEX desfasurat luni la Bucuresti

Luni, 21.04.2008, s-a desfasurat la Bucuresti seminarul TAIEX avand ca tema implementarea Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane.

Manifestarea a fost organizata si sustinuta financiar de biroul TAIEX (Instrument tehnic de asistenta in domeniul schimbului de informatii) al Comisiei Europene, iar lucrarile seminarului au fost conduse de reprezentantii Directiei Generale de Mediu, unitatea Apa, din cadrul CE.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a fost co-organizator al acestei manifestari.

La seminar au participat reprezentanti ai ministerelor implicate in dezvoltarea infrastructurii de apa uzata, alaturi de reprezentanti ai Administratiei Nationale „Apele Romane”, ai Asociatiei Romane a Apei si ai serviciilor municipale de apa si canalizare.

Subiectele abordate in cadrul seminarului s-au axat pe prezentarea cadrului juridic al Directivei si a cadrului institutional-administrativ necesar implementarii acesteia.

De asemenea, in cadrul lucrarilor au fost prezentate etapele parcurse de Romania pana in prezent, a fost descris modul in care progresele realizate trebuie raportate la Comisia Europeana si a fost prezentata experienta Austriei in implementarea Directivei.

O alta tema abordata s-a referit la importanta evaluarii costurilor implementarii Directivei si a modului de utilizare a fondurilor europene pentru investitii majore necesare realizarii retelelor de canalizare si statiilor de epurare, obiective esentiale pentru conformarea la prevederile Directivei.

Seminarul a constituit un bun prilej de informare pentru institutiile participante ai caror reprezentanti au avut astfel posibilitatea sa primeasca in mod direct raspuns din partea Comisiei Europene la o serie de probleme cu care se confrunta in procesul de implementare a Directivei privind epurarea apelor uzate urbane.

In mesajul Luciei Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD, s-a subliniat importanta pe care o acorda Romania implementarii acestei directive cat si dorinta de a-si respecta angajamentele asumate in procesul de negociere.

„Desi suntem cei mai noi membri ai Uniunii Europene, dorim sa dovedim ca suntem un partener serios care face tot ce este posibil pentru a-si respecta angajamentele, inclusiv in cazul implementarii Directivei privind epurarea apelor uzate urbane, care este cea mai costisitoare directiva”, a declarat secretarul de stat.

spot_img

Ultimele știri