15/11/2009 Green Revolution – Centrele “La Pedale” isi inchid portile pentru iarna

Centrele ”La Pedale” din Parcurile Kiseleff si Herastrau se inchid incepand de azi, 15 noiembrie, pentru o binemeritata hibernare pe perioada iernii. Ele urmeaza sa fie redeschise in primavara anului viitor, din primele zile insorite ale lui 2010.

“La Pedale” este primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania, organizat de Asociatia Green Revolution si Primaria Sectorul 1. Prin proiectul "La Pedale" au puse la dispozitia publicului 150 de biciclete verzi, in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti.

« Nu cred ca exista un proiect care sa ne fi adus mai multa satisfactie dar si bataie de cap. Am inceput cu mult entuziams si ne-am lovit de un urias entuziasm din parte bucurestenilor. Am muncit mult, dar a meritat. Motivul pentru care, la anul, vrem sa dezvoltam proiectul si sa ajungem la 1000 de biciclete. Suntem incantati de cum s-au desfasurat cele trei luni de proiect si ii multumim partenerului nostru – Primaria Sectorului 1 si, in mod special, primarului Andrei Chiliman", a declarat Corneliu Belciug, director programe Green Revolution.

De-a lungul celor cateva luni in care s-a derulat, proiectul a reusit sa atraga mii de bucuresteni, care s-au putut bucura de o plimbare gratis cu bicicleta prin parcurile Capitalei. La final de proiect am facut calcule si am tras linie, constatand ca un mare numar de bucuresteni sunt dornici de plimbari in aer liber si miscare.

De pe 26 august, de la deschiderea celor doua centre, au fost semnate peste 28.000 de contracte de dare in folosinta, media pe zi fiind de 300. Sute de persoane au inchiriat zilnic bicicletele verzi, care au fost folosite si de 4-5 ori pe zi.

Clientii fideli ai centrelor s-au dovedit a fi copiii si adolescentii, care s-au bucurat de pedalat in fiecare zi a vacantei, dar si in timpul scolii, dupa cursuri. In zilele din timpul saptamanii, orele dupa amiezii au fost cele mai aglomerate, iar in weekend, bicicletele „ La Pedale” au fost „exploatate” la maximum la orice ora din zi.

Chiar daca vremea rece a venit mai devreme in aceasta toamna, numarul inchirierilor nu a scazut prea mult. Bucurestenii au profitat de fiecare zi insorita pentru a lua cu asalt centrele.

Initiativa ”La Pedale” a avut ca scop si educarea responsabilitatii civice a bucurestenilor. Cu cateva exceptii, majoritatea dintre ei au inteles ca daca au grija de biciclete se vor putea bucura de ele si a doua oara.

Va multumim pentru interesul mare acordat pana acum si speram sa fiti in continuare alaturi de noi in dezvoltare acestui proiect de ecologie urbana.

spot_img

Ultimele știri