LEAD – Impactul industriei carnii asupra mediului (2007)

Potrivit studiului Initiativei LEAD – Livestock, Environment and Development, realizat de un oficial al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a ONU, Henning Steinfeld, impactul produs asupra mediului de industria carnii reprezinta una dintre problemele cele mai importante care afecteaza planeta. In afara de incalcarile normelor de protectie a animalelor, industria carnii are efecte negative asupra resurselor naturale si asupra poluarii atmosferice.

Potrivit studiului, productia globala de carne din lume se va dubla intre 1999 si 2050, trecand de la 229 la 465 milioane de tone, iar cea de lapte de la 580 la 1.043 milioane de tone.

Suprafata totala rezervata pascutului este de 26 din suprafata neacoperita de gheata a planetei.

Expansiunea productiei de septel este un factor cheie in problema defrisarilor masive , mai ales in America Latina unde 70% din terenul care era inainte acoperit de paduri este acum ocupat de pasuni.

Industria carnii este de asemenea unul dintre principalii responsabili pentru emisiile de gaze cu efect de sera, cauzand 18% din emisiile de gaze ale lumii, mai mult decat transportul.
 

spot_img

Ultimele știri