Volksbank, finantare pentru patru proiecte E-SRE

Volksbank Romania acorda in prezent finantarea pentru patru proiecte de instalatii de producere a energiei din surse regenerabile, a declarat pentru Green Report, Romulus Andrei (foto), head of structured finance.

“Este vorba de patru proiecte cu capacitate mica si medie. Trei investii in fotovoltaic si una in biogaz. Capacitatea medie a unei instalatii este de aproximativ trei megawatti, iar investitia totala este de 13 milioane de euro”, a spus Romulus Andrei. “Proiectele sunt inca in constructie si as vrea sa le vad finalizate”.

De asemenea, acesta a precizat ca un proiect fotovoltaic a fost respins din cauza unor problem de natura juridica. “Proiectul fotovoltaic respins era pe acoperisul unei cladiri ipotecate”, a explicat reprezentantul Volksbank Romania.

In ceea ce priveste capacitatea instalata a proiectelor fotovoltaice, acesta a precizat ca banca va continua sa se orienteza catre proiectele de dimensiuni mici si medii. “Partea bancii in aceste proiecte va fi cuprinsa intre 1 si 5 milioane de euro”, a mai spus Andrei.

Totodata acest a precizat ca banca s-a confruntat cu diferente majore intre costurile totale de investitii estimate pentru proiecte similare, acest fapt generand o lipsa de incredere in acest tip de proiecte.

Legat de obligativitatea investitorilor de a prezenta bancii contractele bilaterale pentru furnizarea de energie, Romulus Andrei a subliniat ca acestea sunt printre conditiile necesare acordarii finantarilor si banca nu va renunta la ele.

“Daca cei pe care i-am finantat vin cu contractele vom continua finantarea. Banii vor fi accesati daca se vor indeplini anumite conditii printre care si contractele bilaterale. Nu cred ca bancile vor renunta la ele”, a explicat Andrei.

Acesta a mai precizat ca daca legea energiei nu va fi modificata, in sensul ca va permite firmelor incheierea de astfel de contracte, atunci statul va bloca investitiile venite pe aceasta filiera.

Foto: finantistii.ro

Citeste:

Limitarile legislative din fotovoltaic ar putea veni din partea Agriculturii si Finantelor

Numarul de certificate verzi, redus din cauza tehnologiilor mai ieftine

Eclipsa de certificate in fotovoltaic

spot_img

Ultimele știri