Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Unul dintre manjii ramasi la Letea ar putea muri din cauza malnutritiei

Unul dintre calutii salvati de la abatorizare si ramasi la Letea in curtea unui satean va muri din cauza malnutritiei. Manzul are 3 saptamani si este cel mai mic din cei ramasi la Letea. 

”Pentru ca mama lui a fost probabil foarte subnutrita si a fost tinuta zece zile fara hrana, puiul nu a apucat sa se hraneasca cu colostru de calitate. L-am tinut pe perfuzii insa este mult prea slabit”, a declarat Stefan Raileanu, cercetator stiintific si medic veterinar in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii (INCDD).

Un alt manz a murit luni noapte la adapostul improvizat din Urleasca. A ramas orfan dupa ce mama lui a murit in timpul transportului pus la cale de samsarul de cai. Fara laptele matern si in ciuda eforturilor medicilor veterinari, care l-au ingrijit zi si noapte, manzul a murit. 

Pana in prezent, numarul cailor care au murit din cauza indiferentei oamenilor a ajuns la 3. In afara de manzul aflat in stare critica, o alta iapa ar putea fi insa sacrificata din cauza problemelor de sanatate provocate de bataile indurate. 

Caii au nevoie de voluntari si de suplimente nutritive

Pentru a supravietui, caii ramasi la Letea mai au inca nevoie de ajutorul oamenilor, un sprijin diferit insa de cel declarativ cu care iubitorii de animale au impanzit internetul. 

Cele mai urgente lucruri care pot fi trimise la Letea sunt suplimentele nutritive sub forma de prafuri si solutiile impotriva mustelor. De asemenea, calutii au nevoie de voluntari, ideal in grupuri de doua persoane, care sa-i schimbe pe oamenii care sunt deja acolo. 

Cei 7 manji de la Letea vor ramane in tarcul improvizat cel putin 3-4 luni, pentru a se intrema. Ei nu sunt la fel de rezistenti ca cei hraniti pana la 6-7 luni de iepe, insa au inceput sa manance si au sanse sa-si revina. 

Foto: Vier Pfoten

Raluca Petrescu

Cititi si:

Caii de la Letea, protejati pentru 10 ani

Stefan Raileanu: Caii semi-salbatici pot fi salvati numai prin legi bazate pe studii stiintifice

Inca un manz a murit la Urleasca. Mai multi cai au anemie infectioasa, care risca sa se raspandeasca

spot_img

Ultimele știri