Traian Basescu propune reorientarea fondurilor blocate in justitie catre anveloparea blocurilor

Fondurile de aproximativ un miliard de euro, provenind din proiectele Guvernului blocate in prezent in instante, ar trebui redirectionate catre proiecte viabile, precum anveloparea blocurilor, a declarat astazi presedintele Traian Basescu, intr-o dezbatere organizata de „Ziarul Financiar”. 

„Prelungirea unei solutii in instanta nu face decat sa duca la pierderea banilor. Deci banii trebuie retrasi, anulate proiectele si redirijarea banilor pe proiecte viabile. Unul din proiectele pe care eu le-as vedea necesare a fi sustinute cu fonduri europene este anveloparea blocurilor. Toti vorbim de noi surse de energie, mai ieftina, mai ecologica, iar cea mai ieftina energie e cea pe care nu o consumi. Noi cu blocurile incalzim atmosfera, stiti foarte bine. Iarna avem ambitia ca toate orasele noastre sa incalzeasca atmosfera datorita lipsei de izolatie termica a blocurilor”, a spus Basescu, citat de Mediafax.

Facturi mai mici cu pana la 50%

Presedintele a catalogat acest program ca fiind unul dintre cele mai utile si pentru reducerea poluari, dar si pentru reducerea costurilor incalzirii. In opinia lui, proprietarii ar putea sa plateasca circa 20-30% din costurile anveloparii. 

Basescu a mai spus ca programul va trebui supus aprobarii Comisiei Europene insa, fiind sub emblema reducerii costurilor energetice, proiectul „cu siguranta” va fi aprobat.

„Ma uitam la facturile de la apartamentele care s-au anvelopat in anii trecuti, sunt reduse cu 35-50%. Pai aici sunt banii de subventii. Cred ca o reorientare a fondurilor blocate in justitie catre un astfel de program ar fi una din solutiile cele mai bune pe care le putem da banilor blocati ininstante”, a mai spus seful statului.

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

„Rabla”, „Casa verde” si „reabilitarea termica”, cele mai populare programe de mediu

spot_img

Ultimele știri