Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tehnologiile reduc factura de curent

Cel mai vechi producator roman de electrocasnice, firma Arctic, lanseaza o noua gama de produse, denumita TET (Tehnologie de Economisire pe Termen lung).

Aparatele Arctic cu tehnologia TET au o serie de functii si caracteristici performante, cum ar fi EcoFrostFree, EcoBuzz, EcoBreeze, EcoFresh, EcoDose, EcoWash, AquaSafe si EcoFan.

Toate acestea sunt menite sa asigure utilizatorului economia de energie electrica, de apa, de timp si, evident, de bani.

Frigidere iluminate cu LED

In cazul frigiderelor, sistemul ECO LED foloseste LED-uri pentru iluminarea interiorului, ceea ce permite un consum energetic de 7 ori mai mic decat iluminarea cu becuri normale.

EcoFrostFree reprezinta un sistem de racire "No frost" (fara acumulare de gheata) de noua generatie.

Sistemul Eco Fuzzy permite de asemenea reducerea consumului de energie, comutand pe regimul de functionare “Economic” daca usile frigiderului raman inchise timp de 6 ore consecutiv. In acest regim de functionare, temperatura in compartimentul de congelare se mentine la -18°C indiferent de temperatura setata anterior.

Astfel, modul “Economic” este solutia ideala pentru perioadele de vacanta, garantand un consum foarte scazut de electricitate, cu reducerea substantiala a facturii de curent.

Tehnologia TET este disponibila la articolele de tip combina frigorifica, masina de spalat rufe, cuptor incorporabil si plita incorporabila.

De exemplu, in categoria combine frigorifice, Arctic ofera sapte modele TET, toate in clasa energetica A+. Consumul lor anual de energie electrica este estimat, in functie de model, intre 267 si 341 kWh.
La celelalte modele de combine Arctic aflate in fabricatie, dar care nu dispun de sistemul TET, cel mai mare consum este de 363 kWh / an.

In privinta masinilor de spalat rufe, dintre cele sapte modele produse de Arctic, cinci dispun de tehnologia TET, fiind incluse in clasa energetica A+.

Cu aceeasi tehnologie economica, Arctic mai ofera doua modele de cuptoare incorporabile si doua modele de plite incorporabile. Plitele si cuptoarele cu tehnologia TET includ functiile EcoFast – un arzator de constructie speciala, EcoFan – dispozitivul care asigura circulatia fortata a caldurii in cuptor, precum si SafetyPlus – optiuni multiple de gatire a preparatelor, siguranta in utilizare si economie de timp.

„Dezvoltarea unor produse prietenoase cu mediul a fost dintotdeauna o prioritate pentru Arctic fiind parte integranta din strategia noastra de business. Noua gama Arctic TET cu Tehnologie de Economisire pe Termen Lung se aliniaza aceastei directii. Electrocasnicele Arctic TET dispun de o serie de functii noi, moderne care contribuie la reducerea semnificativa a consumului de apa si energie electrica, sprijinind astfel consumatorul sa aiba un comportament responsabil fata de mediul inconjurator. Alegerea unor electrocasnice nepoluante este un pas mic, dar important pe care il putem face fiecare pentru imbunatatirea calitatii vietii”, declara Gabriela Geana, Marketing Manager Arctic.

Produsele Arctic TET sunt disponibile incepand din luna mai in magazinele din Romania, beneficiind de o perioada de garantie extinsa la trei ani.

Clasa A++, cu 40 la suta mai economica decat clasa A

Si celelalte firme prezente pe piata romaneasca insista asupra economiei de energie. De exemplu, Electrolux ofera in magazine gama Green, caracterizata prin consum redus de apa si de energie electrica.

Produsele Electrolux Green sunt inscrise in clasele energetice A++ si A+++.

Combina frigorifica Electrolux Green, clasa A++, consuma anual numai 236 kWh de energie electrica, ceea ce inseamna o reducere cu 40 la suta a consumului de energie fata de combinele frigorifice din clasa A.

Tot pentru economisirea energiei, Electrolux ofera, in gama Green, una dintre foarte putinele masini de spalat rufe care poate fi racordata direct la apa calda. Datorita acestei caracteristici, etapa de incalzire a apei din cuva este eliminata, ceea ce permite o importanta economie de energie electrica.
In aceeasi serie de produse, caracterizata de consumul redus, Electrolux mai ofera uscator de rufe, masina de spalat vase, cuptor si hota.

Electrolux sustine proiectul locuintei ecologice Prispa

Pentru a demonstra calitatile produselor sale, Electrolux a anuntat ca sustine proiectul Prispa, al studentilor romani care construiesc o locuinta ecologica, dotand aceasta casa cu o serie completa de articole Green. Astfel, casa PRISPA va fi dotata cu masina de spalat rufe, uscator de rufe, combina frigorifica, masina de spalat vase, cuptor si hota – toate din gama Electrolux Green.

"Electrolux s-a implicat intotdeauna in sustinerea proiectelor verzi, menite sa ajute mediul inconjurator. Grija fata de mediu si dezvoltarea unor echipamente sustenabile se numara printre valorile de baza ale companiei, de aceea Electrolux a creat o gama de electrocasnice Green, care promoveaza tocmai eficienta energetica si consumul redus de apa si energie. In plus, consideram ca merita sa investim in educatia tinerilor din Romania, merita sa le incurajam ideile si perspectivele. Facem de 10 ani asta, o data cu nasterea proiectului international Electrolux Design Lab, si nu ne vom opri aici. Prin implicarea in proiectul PRISPA dorim sa demonstram inca o data faptul ca, prin pasi mici, putem contribui la un mediu mai sanatos si mai sigur pentru copiii nostri”, spune Carmen Georgescu, manager de marketing si comunicare al Electrolux Romania.

Electrolux este lider global pe piata electrocasnicelor, cu vanzari anuale de peste 40 milioane de produse, catre clienti din peste 150 de tari. Compania se concentreaza pe crearea de produse inovatoare, gandite pentru a intampina nevoile reale ale consumatorilor casnici si profesionali. Gamele Electrolux includ frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aspiratoare, aragaze si sisteme de aer conditionat, comercializate sub marci precum Electrolux, AEG, Eureka si Frigidaire.

In anul 2010, Electrolux a inregistrat vanzari de 106 miliarde coroane suedeze (circa 11 miliarde de euro), iar numarul de angajati este de 52000 de persoane.

La randul ei, compania Arctic detine in Romania trei branduri – Arctic, Beko si Grundig, oferind produse performante, la standarde internationale. Arctic este cel mai mare producator de electrocasnice din Romania, in cadrul companiei lucrand 2400 de angajati.

Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucator european in industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koc Group.

Mihai Diac

Citeste si:

70 la suta dintre romani prefera aparatele eco-friendly

Nanotehnologie pentru aparatura electrocasnica

70 de tineri romani construiesc o casa solara pentru Spania

Asociatia Environ critica sistemul buy-back

spot_img

Ultimele știri