Taxa de mediu pentru autoturisme, doar cu avizul CE

Taxa auto va fi inlocuita de o taxa de mediu doar dupa ce Guvernul se va consulta cu Comisia Europeana (CE), a declarat primul ministru Victor Ponta, dupa vizita efectuata la fabrica de anvelope din Slatina.

"Taxa auto va fi inlocuita cu o taxa de mediu doar dupa ce vom avea toate consultarile facute cu Comisia Europeana ca sa nu mai intram in infrigement", a spus premierul Ponta.

Acesta a precizat ca exista deja un grup de lucru format din autoritati si reprezentantii mediului de afaceri din domeniul auto care studiaza implementarea unei taxa de mediu.

"Exista un grup de lucru cu producatorii si importatorii, si pe baza concluziilor vom avea o taxa de protectia mediului. Deocamdata taxa veche a fost declarata impotriva regulilor europene si banii trebuie dati inapoi", a mai spus Victor Ponta

Pe 23 octombrie, presedintele Traian Basescu a promulgat decretul pentru suspendarea taxei auto. Potrivit documentului soferii care au platit deja aceasta taxa isi vor primi banii inapoi.

Camera Deputatilor a aprobat, la inceputul lunii octombrie, o ordonanta de urgenta care vizeaza amanarea aplicarii taxei pana la 1 ianuarie 2013.

Ordonanta initiata de Guvenul Boc prevede amanarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul, chiar daca acesta este rulat, pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule.

Senatul a adoptat anterior, tacit, ordonanta, iar comisiile de industrii si buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

Foto:guv.ro

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri