Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Start la programul "Rabla" pentru tractoare si masini agricole  

Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate va incepe la data de 25 august, a anuntat Ministerul Mediului si Padurilor.

Prima etapa, programata in perioada 25 august – 5 septembrie, este inscrierea si validarea producatorilor de tractoare si utilaje la Administratia Fondului pentru Mediu.

In etapa a doua, care se va derula in perioada 12 septembrie – 10 noiembrie, se face inscrierea proprietarilor de tractoare si utilaje agricole.

Prima de casare – circa 4000 de euro

Pentru anul 2011, valoarea alocata Programului este de 51.608.000 lei.

Cuantumul unei prime de casare este de cel mult 17.000 lei (circa 4000 de euro), dar fara sa depaseasca 40% din prețul de achiziție, fara TVA, al tractorului nou sau al masinii agricole noi.

Solicitanții eligibili în program sunt producatorii agricoli, persoanele fizice autorizate si persoanele juridice care detin in proprietate tractoare sau mașini agricole autopropulsate uzate.

Programul de innoire a masinilor agricole vizeaza diminuarea efectelor poluarii aerului si solului prin emisii de gaze de esapament si scurgeri de substante periculoase, precum si valorificarea deseurilor provenite de la vehiculele scoase din uz.

Programul Rabla pentru tractoare a functionat si in anul 2010, dar producatorii agricoli s-au plans de diferenta prea mare intre pretul unui tractor nou si suma de 4000 de euro primita in schimbul celui vechi. Un tractor nou de 100 de cai putere costa circa 20.000 de euro, iar un tractor de mare putere se poate cumpara second hand din Germania cu 40.000 de euro.

Mihai Diac

Citeste si:
Programul "Rabla" pentru tractoare, prima de casare de 4.000 euro

spot_img

Ultimele știri