O noua "Gala a Premiilor pentru un mediu curat"

In ultimele doua luni ale anului 2011, in Romania se deruleaza cea de a treia editie a “Galei Premiilor pentru un mediu curat”.

Actiunea urmareste mediatizarea proiectelor dedicate protectiei mediului si economisirii resurselor, a programelor de responsabilizare sociala ale companiilor sau institutiilor publice, precum si a bunelor practici la nivelul comunitatilor locale in domeniul protectiei mediului.

Initiatorul acestei campanii este organizatia ECOTIC, cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu.

“Continuam si in acest an un concurs de traditie, din dorința de a contribui la popularizarea proiectelor de succes in domeniul protectiei mediului si, implicit, la formarea unei atitudini noi care sa promoveze valorile unui mediu curat si ale valorificarii resurselor materiale din ce in ce mai rare si mai scumpe”, a declarat Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

Companiile, institutiile publice, organizatiile non-guvernamentale, institutiile de invatamant si publicul larg, sunt invitati sa posteze pe internet descrieri si imagini ale proiectelor de mediu pe care le recomanda, fie in calitate de organizatori ai acestora, fie ca membri ai comunitatilor locale.

Perioada de inscriere in concurs a proiectelor este 1 noiembrie – 11 decembrie, iar inscrierea proiectelor pe internet se poate face aici.

In perioada 12 decembrie – 14 decembrie se va desfasura votul publicului si cel al juriului.

Proiectele desemnate castigatoare in urma jurizarii vor fi premiate cu trofee si premii constand in echipamente electrice si electronice.

Festivitatea de premiere este programata la data de 15 decembrie 2011.

Mihai Diac

Foto: www.omuletiiverzi.ro/tag/ecotic

spot_img

Ultimele știri