Muncitorii de la Fukushima – sacrificiul suprem pentru a opri pericolul nuclear

Circa 800 de muncitori au fost retrasi de la centrala nucleara din Fukushima, insa 50 au ramas sa protejeze reactoarele, chiar si cu riscul de a fi expusi radiatiilor si de a suferi intreaga viata efectele acestora, potrivit PhBeta.com.

Expertii nucleari au subliniat ca 70% dintre acesti 50 de muncitori ramasi la Fukushima si-ar putea pierde viata in urmatoarele doua saptamani din cauza expunerii indelungate la radiatii.
 
Corpurile muncitorilor sunt ultima bariera in calea scurgerii de material radioactiv. Potrivit unui raport oficial, fiecare muncitor care a ramas la centrala va fi iradiat la un nivel de cinci ori mai mare decat un muncitor obisnuit din Statele Unite.

Raportul cuprinde informatii despre explozia de la Cernobil din 1986, cand multi voluntari si-au oferit ajutorul pentru a reabilita reactoarele. Cu toate acestea, dupa trei luni, 28 dintre ei au murit din cauza iradierii excesive, 19 au murit din cauza infectiilor la nivelul pielii, iar 106 dintre ei au facut leucemie sau alte forme de cancer in decursul anilor care au urmat.

In centrala de la Fukushima ar putea exista zone cu radiatii nucleare importante, precizeaza raportul. Din aceasta cauza, fiecare muncitor va avea o „tura” de numai cateva minute, urmand sa fie inlocuit de un coleg, pentru a scadea riscul de iradiere.

spot_img

Ultimele știri