Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Masinile electrice vor fi „impinse” de vant

Primele automobile electrice alimentate cu energie eoliana circula deja in zona orasului Barcelona din Spania.

Sistemul eolian destinat automobilelor, denumit Sanya Skypump, a fost realizat de firma GE.

Aceasta a conectat incarcatoarele VE DuraStation rapide la o turbina eoliana verticala realizata de Urban Green Energy din New York. Sistemul eolian poate incarca un automobil electric de tip Chevrolet Volt in doar patru ore.

Turbina poate functiona in spatii urbane aglomerate

Turbina eoliana are o inaltime de numai 4,5 metri si poate fi amplasata inclusiv in spatii urbane aglomerate. Elicea se roteste in jurul axei verticale, pe o raza de 1,5 metri. Sistemul ofera o putere de 4 kilowati. Turbine similare, construite de Urban Green Energy, serveau pana acum la alimentarea unor locuinte si a corpurilor de iluminat de pe strazi.

GE si Urban Green Energy au instalat primul sistem Sanya Skypump langa Barcelona, Spania. Pana la sfarsitul acestui an, sisteme similare vor mai fi instalate in SUA si Australia, in centre comerciale, universitati si in alte zone cu trafic intens.

Potrivit declaratiilor lui Charles Elazar, de la GE Energy, obiectivul GE este sa ofere conducatorilor auto si tuturor celorlalti clienti „o gama de sisteme flexibile, usor de folosit prin care sa contribuie la transformarea vehiculelor electrice intr-o realitate practica, de zi cu zi”.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Opel Ampera/Chevrolet Volt masina anului 2012 (Video)

 

spot_img

Ultimele știri