Henkel si MaiMultVerde au premiat Politia Verde

Asociatia MaiMultVerde si Henkel Romania, initiatorii proiectului Politia Verde a Copiilor, au anuntat scolile premiate pentru rezultatele deosebite din anul 2008. Indrumati de profesorii lor, politistii verzi au dezvoltat pe tot parcursul anului trecut campanii locale prin care au promovat un comportament prietenos si responsabil fata de Dunare si fata de mediul inconjurator. Pe lista finalistilor s-au aflat cinci scoli, trei dintre acestea fiind premiate de Henkel Romania cu sponsorizari in valoare de cate 1,000 de euro fiecare.

Derulat in cadrul proiectului „Politia Verde a Copiilor”, concursul dintre scolile dunarene a reprezentat ultima etapa de popularizare a demersului ecologic si educational propus de parteneri prin aceasta initiativa. Cele trei scoli castigatoare sunt Scoala generala nr. 14 din Drobeta Turnu Severin , premiata pentru campania „Treci pe verde!”, Scoala generala nr. 6 din Drobeta Turnu Severin, premiata pentru proiectul „6, 6, vine Politia Verde!” si Scoala generala nr. 12 din Tulcea premiata pentru proiectul „Pandora”, derulat de Parlamentul Verde al elevilor.

In plus, initiatorii campaniei – Henkel Romania si MaiMultVerde – au decis sa acorde doua mentiuni speciale urmatoarelor doua proiecte: Sticla gigant, initiativa a liceului teoretic Nicolae Iorga din Braila, in cadrul caruia elevii au construit o sticla gigantica din PET-uri, pe care au instalat-o in fata Primariei ca semnal de avertizare si proiectul „Monstrul Nepasarii” al elevilor de la scoala generala nr 3, Moldova Noua, care au construit un robot din PET-uri pe care l-au plimbat prin oras.

„Proiectul Politia Verde a Copiilor este foarte important pentru Henkel Romania. Ne bucuram ca micii politisti verzi au fost foarte harnici si in anul 2008. Tin sa felicit absolut toate scolile inscrise in concurs. Proiectele au fost, si in anul 2008, extrem de variate, complexe si foarte bine executate. Din acest motiv, deliberarea nu a fost usoara. Dupa doi ani de la debutul proiectului putem spune cu certitudine ca micii politisti verzi actioneaza impreuna pentru ca noi toti sa avem o Dunare mai curata!”, a declarat Lavinia Toma, Corporate Communications, Henkel Romania.

„Suntem impreuna pentru o Dunare curata alaturi de partenerul nostru Henkel Romania si de elevii din scolile dunarene inca din 2007 si ne bucuram sa vedem ca „virusul” politiei verzi a contaminat toate locurile prin care a trecut. Speram ca peste 20 de ani sa putem vorbi despre politia verde a cetatenilor carora le pasa de mediul in care traiesc si actioneaza ca sa il pastreze curat si sanatos”, a declarat Doru Mitrana, Director Executiv, Asociatia MaiMultVerde.

„Politia Verde a Copiilor” este primul proiect derulat sub umbrela „Impreuna pentru o Dunare curata”. Obiectivul principal al proiectului „Politia Verde a copiilor" il reprezinta constituirea unei retele de mici prieteni ai Dunarii, in scopul realizarii de actiuni de ecologizare si educare a populatiei si turistilor din localitati aflate pe cursul Dunarii si din Delta Dunarii.

„Politia Verde a Copiilor” a castigat in 2008 „Silver Award for Excellence” la Romanian PR Awards, la categoria „Responsabilitate sociala si dialog cu grupurile cointeresate".

spot_img

Ultimele știri