Gazul de sist – abia peste doi ani

Compania Chevron ar avea nevoie de cel putin doi ani pentru a parcurge toate etapele necesare obtinerii acordului de mediu, a declarat joi deputatul PDL Sulfina Barbu.

“Pentru solicitarea acordului de mediu pentru exploatare, sunt necesare documente extrem de laborioase pe care compania trebuie sa le faca. Nici in aproximativ doi ani nu pot fi parcurse etapele necesare”, a declarat Sulfina Barbu in cadrul conferintei “Focus energetic” de la Bucuresti.

In opinia acesteia, nu este necesara o legislatie speciala pentru exploatarea gazelor de sist, actuala legislatie fiind suficienta. “Din punctul de vedere al protectiei mediului, legislatia actuala este acoperitoare si completa, in ea existand protectia solului si subsolului”, a explicat deputatul PDL.

Referindu-se la reorganizarea sistemului energetic, Sulfina Barbu a precizat ca aceasta nu poate fi facuta fara a se tine cont de impactul asupra mediului.

“Protectia mediului inseamna costuri mari, iar aceste costuri se reflecta in tehnologii moderne, eficiente energetic, dar si siguranta populatiei. Protectia mediului este cea care aduce plusvaloare, pentru ca atunci cand vorbesti de investitii in mediu vorbesti de crearea de noi locuri de munca”, a spus Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, reorganizarea sistemului energetic trebuie sa aiba in vedere gasirea unui echilibru in folosirea tuturor surselor de energie, astfel incat impactul acestora asupra mediului sa fie redus.

Strategia energetica, in curs de actualizare

“Actualizarea Strategiei energetice se afla in curs de elaborare. Sunt capitole incheiate, dar inca mai avem de lucru”, a declarat joi Tudor Serban, consilier in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Potrivit acestuia, Romania nu trebuie sa elaboreze o noua Strategie, ci doar sa o rescrie pe cea actuala. “S-a acreditat ideea ca aceasta Strategie cade in sarcina Ministerului Economiei. Insa la elaborarea acesteia trebuie implicati si specialisti din alte ministere”, a mai spus Tudor Serban.

Cosmin Zaharia

Foto: stevehollierdotcom.wordpress.com/

Romania testeaza independenta energetica
 

spot_img

Ultimele știri