Enel Green Power isi extinde portofoliul eolian

Enel Green Power (EGP), prin subsidiara sa, Enel Brasil Participacoes, a demarat lucrarile de constructie la trei parcuri eoliene in statul brazilian Bahia.

Cele trei parcuri, numite „Cristal”, „Primavera” si „Sao Judas”, sunt localizate in aceeasi regiune din centrul statului Bahia si vor avea o capacitate instalata totala de aproximativ 90 MW.

Odata functionale, cele trei parcuri vor putea genera aproximativ 400 GWh pe an, ajutand astfel la reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera cu peste 250.000 de tone. Investitiile totale necesare finalizarii celor trei parcuri eoliene se ridica la 166 milioane de euro.

Anul trecut, Enel Green Power a primit si alte contracte pentru furnizare de energie in Brazilia, in cadrul licitatiei publice „New Energy”, cu trei proiecte eoliene, avand o capacitate instalata totala de 193 MW. Acestea sunt localizate in nord-estul tarii, in statele Bahia, Pernambuco si Rio Grande do Norte.

In septembrie 2010, EGP a castigat o licitatie publica pentru obtinerea a trei contracte pe termen lung pentru vanzarea de energie provenita de la centrale noi. Licitatia a avut loc in Brazilia si a fost dedicata exclusiv energiei eoliene. Cele trei proiecte se caracterizeaza prin ample resurse eoliene si un grad de incarcare de aproximativ 45%, unul dintre cele mai ridicate din lume.

Generatoarele eoliene pot astfel functiona pana la echivalentul a 4.000 ore pe an, cu mult peste media europeana. In cadrul licitatiei, EGP a castigat si dreptul de a semna un contract pe 20 de ani pentru vanzarea energiei produse de cele trei parcuri, prin Agentia guvernamentala braziliana CCEE (Camera pentru Comercializarea Energiei Electrice), la un pret indexat 100% cu inflatia braziliana.

Grupul Enel detine in Brazilia capacitati cu o putere totala instalata de 1.065 MW si produce 4,7 TWh.

Brazilia este unul dintre liderii mondiali in domeniul producerii de energie din surse regenerabile. Tara detine capacitati regenerabile instalate de aproximativ 93.000 MW, reprezentand 85% din capacitatea instalata totala.

Foto: enel.com

Citeste:

Finantare de 160 milioane euro pentru Enel Green Power

 

Venituri de 1,9 miliarde euro pentru Enel Green Power, la noua luni

spot_img

Ultimele știri