DJSI: Air France – KLM, din nou lider in industria transporturilor

Indicele de sustenabilitate Dow Jones Sustainability Index (DJSI), principalul index international care evalueaza companiile cu privire la performanta lor in materie de dezvoltare sustenabila, a acordat inca o data companiei Air France – KLM titlul de lider al industriei de transport aerian, pentru al 8-lea an consecutiv.

Grupul a fost desemnat lider al categoriei generale "Transport si timp liber", pentru al 4-lea an consecutiv. La aceasta categorie sunt clasficate 19 companii, cele mai responsabile din lume, pe sectorul lor de activitate.

"Locul 1 in cadrul Indicelui anual Dow Jones de sustenabilitate dovedeste ca atat KLM, cat si Air France sunt inca lideri ai industriei in ceea ce priveste sustenabilitatea, pentru al 8-lea an consecutiv deja. (…) Este un semn pozitiv si faptul ca alte companii din industria noastra se dezvolta in directia sustenabilitatii. Acest fapt reprezinta pentru noi o provocare in plus de a ne mentine pe locul 1", a declarat Peter Hartman, CEO al KLM.

Air France – KLM s-a dedicat de multi ani reducerii impactului sau asupra mediului, dezvoltand o politica sociala responsabila si contribuind la dezvoltarea zonelor unde aeronavele sale aterizeaza si decoleaza in fiecare zi.

In anul 2011, grupul a operat primele zboruri comerciale utilizand biocarburanti, a dezvoltat designul ecologic, a reciclat produsele servite la bord si a sustinut numeroase programe umanitare.

Indicele DJS reprezinta un reper in ratingul de natura extra-financiara. Acesta desemneaza in fiecare an 19 companii lider in industria lor, dintr-un total de 2,500 de companii internationale, in urma unei analize efectuate de catre grupul elvetian SAM (Sustainable Asset Management Index GmbH).

Grupul Air France – KLM a fost prezent pe DJSI inca din 2005 si este de asemenea integrat in indicii non-financiari ASPI, Ethibel Sustainability Index (ES) si FTSE4Good.

Foto: aviatiamagazin.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Cel mai lung zbor KLM alimentat cu biocombustibili

Air France reduce consumul de apa (Video)

Indicii de sustenabilitate fac agenda investitorilor

spot_img

Ultimele știri