Cel mai lung zbor KLM alimentat cu biocombustibili

Dupa primul zbor comercial alimentat cu biocombustibil, operat in iunie 2011, KLM a operat in ziua de 19 iunie 2012 cel mai lung zbor alimentat cu biocombustibil. Zborul KL705, cu plecare din Amsterdam cu un Boeing 777-200, a avut ca destinatie conferinta dedicata dezvoltarii durabile Rio+20 din Rio de Janeiro, Brazilia. Printre pasageri s-a numarat si secretarul de stat pentru Infrastructura si Mediu, Joop Atsma. Aeronava a fost alimentata partial cu combustibili durabili obtinuti din ulei alimentar reciclat.

„Programul KLM dedicat biocombustibililor permite companiilor sa se alature KLM si SkyNRG sa isi demonstreze pozitia cheie pe care o ocupa cu privire la durabilitate. Apelez la companiile olandeze sa ni se alature pentru a accelera dezvoltarea biocombustibililor si pentru a stimula o economie durabila. Voi face tot ceea ce imi va sta in putinta pentru a ma asigura ca incepand din 2013, oficialii olandezi in misiune guvernamentala vor utiliza pe cat de mult posibil zboruri alimentate cu biocombustibili, incluzand si avionul propriu al guvernului”, a declarat Atsma.

KLM colaboreaza cu World Wide Fund for Nature The Netherlands (WWF-NL) din 2007 si este prima linie aeriana care a dezvoltat un program dedicat biocombustibililor cu SkyNRG. Programul a fost lansat pe 19 iunie si va permite companiilor sa opereze o parte din zborurile lor cu biocombustibili durabili, stimuland astfel dezvoltarea ulterioara a biocombustibililor. Companii importante precum Ahold, Heineken, Accenture, DSM, Philips, Nike si Schiphol Group au aderat la programul KLM dedicat biocombustibililor.

„Utilizarea biocombustibililor durabili este unul dintre cele mai importante moduri de a face aviatia mai durabila. Putem face acest lucru numai cu parteneri care indraznesc sa preia initiativa”, a declarat Camiel Eurlings, Director General KLM.

Combustibilul utilizat de KLM este furnizat de SkyNRG, compania pe care KLM a fondat-o in 2009 cu North Sea Group si Spring Associates. SkyNRG este in prezent lider mondial pe piata kerosenului durabili, aprovizionand mai mult de 15 transportatori din intreaga lume.

KLM este deschisa la diferite tipuri de materii prime pentru produsul final, atat timp cat indeplinesc o serie de criterii de durabilitate, inclusiv o reducere substantiala a emisiilor de CO2 si un impact negativ minim asupra biodiversitatii si surselor de hrana. De asemenea, toti biocombustibilii utilizati de KLM indeplinesc aceleasi specificatii tehnice ca si kerosenul traditional – nu sunt necesare modificari ale motoarelor aeronavelor sau ale infrastructurii.

Timp de sapte ani la rand, KLM impreuna cu Air France au fost lideri ai industriei in ceea ce priveste indicele de durabilitate Dow Jones.

Foto: presslink.nl

Cosmin Zaharia

Citeste:

KLM se va implica in dezvoltarea unei piete internationale de biokerosen

Avioanele companiei KLM zboara cu ulei prajit

Air France reduce consumul de apa (Video)

Primul zbor KLM pe bio-kerosen

KLM isi va transporta pasagerii cu ajutorul biodieselului

 

spot_img

Ultimele știri