Chitoiu dezminte acuzatiile Alburnus Maior

Ministrul Daniel Chitoiu nu a facut niciodata afirmatia conform careia proiectul de la Rosia Montana va demara in acest an, se subliniaza intr-un comunicat remis, miercuri de Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"Declaratia prin care se asuma termenul de sfarsit de an 2012 s-a referit la preluarea societatii Cuprumin Abrud de Consiliul Judetean Alba, in cazul in care, dupa primirea avizului de mediu, nu se gaseste pana la sfarsitul acestui an un investitor care sa reia exploatarea miniera", se arata in textul documentului.

Potrivit sursei citate, minstrul economiei a declarat, referindu-se la problema Rosia Montana, ca va avea o intalnire cu investitorii si cu reprezentantii Ministerrului Mediului pentru a verifica programul de investitii in domeniul protectiei mediului.

800×600

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

"In ce priveste Rosia Montana o sa avem (peste 2 saptamani) o intalnire cu investitorii impreuna cu reprezentatii Ministerului Mediului pentru a ne prezenta programul lor de investiii si a ne asigura ca programul de investiitii in domeniul mediului va fi realizat (…) Investitorii trebuie sa depuna garantii materiale colaterale astfel incat dupa exploatare sa fim convinsi ca se vor executa (…) Nu ne putem juca cu viata si destinele oamenilor si cu generatiile viiitoare pentru ca investiile in mediu sunt o componenta importanta a exploatarilor miniere de la Rosia Montana", a declarat Chitoiu in timpul conferintei de presa sustinute la Alba, in data de 1 iunie, cu privire la Rosia Montana si Cuprumin.

Citeste si: Rosia Montana dezbina Guvernul

Alburnus Maior cere demiterea ministrului

Intr-o scrisoare adresata primului ministru Victor Ponta, asociatia Alburnus Maior, prin presedintele ei, Eugen David, a solicita demiterea lui Daniel Chitoiu ca urmare a declaratiei potrivit careia ministrul isi exprima convingerea ca proiectul minier Roasia Montana va demara in acest an.

"La nici o luna de la asumarea acestor angajamente, vedem cum Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, aflat in 1 iunie la Rosia Montana a facut urmatoarea declaratie cu referire directa la proiectul minier: "Eu sunt convins ca acest proiect va demara in acest an". Opiniile ministrului contravin Programului de Guvernare, dar cu siguranta sunt in asentimentul noului sau coleg de organizatie PNL, implicit USL, din Giurgiu – respectiv Marin Anton, fost presedinte al Comisiei de Analiza Tehnica (CAT) din Ministerul Mediului si sustinator vehement al mineritului cu cianuri", se arat ain textul scrisorii.

Potrivit lui Eugen David, gravitatea declaratiilor trebuie imediat sanctionata prin demiterea lui Daniel Chitoiu.

"Va solicitam sa actionati cu responsabilitate, sa respectati angajamentele asumate si sa aratati continuitate in propriile afirmatii si decizii prin demiterea Ministrului Economiei", mai spune David.

Foto: ziarelive.ro, rosiamontana.org

Cosmin Zaharia

Citeste:

Rovana Plumb anunta o vizita la Rosia Montana

Discutii la MMP pe tema Rosia Montana

Guvernul va reanaliza cazul Rosia Montana

 

 

spot_img

Ultimele știri