Ziua de muncă poate fi mai verde începând cu cafeaua de dimineață. Guido Coffee este o alegere pentru consumatorii responsabili de cafea și încă una foarte delicioasă.
Cei de la Guido Coffee folosesc doar cafea verde, pe care o prăjesc și o ambalează chiar la ei în magazin. În acest proces, „nu folosim nici un fel de adaos pentru îmbunătățirea gustului sau pentru prelungirea termenului de valabilitate”, spune Adrian Simion, unul dintre proprietarii afacerii. ”Unele cafele au certificat ‘bio’ de la producător, însă sunt cazuri, cum este exemplul Etiopiei, unde procesul de atestare este prea costisior pentru a putea fi obținut, chiar dacă cafeau se cultivă în mod tradițional”, explică acesta. Adrian e conștient că încă sunt puțini consumatorii interesați de principiile „eco”, însă acestor cerințe vrea el să se adreseze.
Guido aduce 13 sortimente de cafea din zece țări din America Centrală și de Sud, Africa și Asia. Panama, Costa Rica, Guatemala și Etiopia sunt câteva dintre aceste țări. „Însă nu este vorba doar despre țările de origine, cât despre faptul că selectăm anumite microloturi din aceste țări care au caracteristici diferite, specifice zonei și metodei de procesare. Pentru fiecare sortiment facem numeroase teste pentru a ajunge la profilul de prăjire care scoate în evidență aceste caracteristici și cele mai bune arome”, povestește Adrian.
Pe lângă că găsești cafea proaspătă, la Guido Coffee poți învăța și cum să o prepari. Echipa organizează săptămânal degustări gratuite și cursuri unde înveți cum să faci un espresso sau un latte ca la carte. De asemenea, Guido asigură consultanță pentru implementarea produselor și echipamentelor necesare preparării cafelei.
Adrian este unul dintre cei doi membri ai echipei care a înființat Guido Coffee. A întâlnit-o pe actuala lui parteneră de afacere, Floriana Vlaicu, la Bucharest School of Coffee și s-au hotărât să-și pună la comun forțele: cunoștințele și pasiunea pentru cafea. Adrian a lucrat înainte în alte domenii, dar îi place mult cafeaua. Își prepara de ani de zile espresso acasă. A avut, de asemenea, ocazia să guste cafea bine făcută, de specialitate, în afara țării. Așa s-a hotărât să aducă și în România astfel de cafele pe care oamenii să le poată prepara acasă, sau să le găsească în restaurante și la firmele de catering.
Guido Coffee este un magazin de cafea bio, prăjitorie și școală de cafea, toate sub același acoperiș aflat la intersecția dintre străzile Eminescu și Viitorului, în București.
Am avut ocazia să savurăm cafeaua oferită de Guido Coffee la ElementAIR, prima conferință din seria Conferințelor Green Report, dedicate calității aerului, care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie, la The Ark.
Sursă foto: Guido.ro
Mai citește și:
Schimbările climatice îți pun în pericol cafeaua de dimineață
Un englez a găsit soluția pentru reciclarea paharelor pentru cafea