Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Schimbarile climatice iti pun in pericol cafeaua de dimineata

Bucură-te până mai poți de doza zilnică de cofeină: cafeaua e una dintre culturile cele mai vulnerabile la efectele încălzirii globale, a anunțat guvernul american săptămâna trecută.

4417018744_53ef03af98_z

Cafeaua e o cultură sensibilă la temperatură, iar temperaturile în creștere cauzate de creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră pun în pericol regiunile care cultivă cafea”, a spus Gina McCarthy, șefa Agenției de Protecție a Mediului.

Conform unui studiu controversat din 2012, ne putem aștepta, în cel mai bun caz, la o reducere de 65 de procente a locurilor potrivite pentru creșterea celui mai popular tip de cafea, arabica, până în 2080. În cel mai rău caz, va avea loc o reducere de 100 de procente. Arabica este materie primă pentru aproximativ 70 de procente din întreaga producție de cafea din lume.

Schimbarile climatice contribuie la secete severe în regiunile de creștere a cafelei, dar și la precipitații neobișnuit de mari, care exacerbează efectele devastatoare ale ciupercii care ruginește frunzele de cafea (Hemileia vastatrix). Mai mult, când cresc temperaturile, agricultorii trebuie să cultive cafeaua arabica la altitudini tot mai înalte.

McCarthy a avertizat că un mare deficit va duce la creșterea costurilor pentru consumatori.

Sursă: CityLab.com

Sursă foto: Flickr.com

Mai citește și:

VIDEO 135 de ani de încălzire globală în 30 de secunde

Mare parte din combustibilii fosili ai lumii trebuie să rămână în sol pentru a opri încălzirea globală

spot_img

Ultimele știri