Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

VIDEO O elevă de 12 ani din SUA a inventat un dispozitiv care detectează particulele de microplastic din oceane

Anna Du, o elevă de 12 ani din Statele Unite ale Americii, a inventat un dispozitiv bazat pe infraroșu care poate detecta particulele milimetrice de microplastice din oceane.

Anna Du este unul dintre cei 10 finaliști ai inițiativei Discovery Education 3M Young Scientist Challenge, un concurs de proiecte științifice care oferă șansa copiilor americani din ciclul gimnazial să-și pună în practică invențiile ajutați de cercetători. În octombrie, finaliștii vor trece prin ultima etapă a concursului.

Dispozitivul creat de ea este un vehicul operat de la distanță (ROV) care folosește lumina infraroșie pentru a identifica particulele de microplastic din mediul marin, fără să dăuneze mediului sau vieții marine.

Anna a fost determinată să contribuie la rezolvarea problemei poluării după ce a observat că nisipul din portul Boston era plin de deșeuri de plastic și particule de microplastic. După ce a încercat să adune câteva, Anna a realizat dificultățile colectării eficiente a microplasticelor.

Ca finalistă, Anna va lucra cu un cercetător de la 3M pentru a își optimiza dispozitivul și a îl transforma într-o unealtă viabilă de detectare a microplasticelor.

Green Report Shop Transport ECO

Anna își dorește să meargă la Institutul de Tehnologie din Massachusetts pentru a studia ingineria, pentru că vrea să se implice activ în protecția oceanelor și a animalelor marine prin invențiile sale.

Poluarea cu microplastice are un impact major asupra mediului înconjurător

Termenul de microplastice este folosit pentru a descrie particulele de plastic mai mici de 5mm, inclusiv particule extrem de mici de dimensiuni nanometrice. Contaminarea cu microplastice afectează întreaga lume, inclusiv locuri nelocuite cum ar fi Arctica și Antarctica. Acestea afectează grav viața marină și intră în lanțul alimentar, apoi în organismul uman prin consumul de alimente contaminate, apă sau aer.

spot_img

Ultimele știri