Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cotidianul: ONU: carnea polueaza

Productia alimentelor din carne are un impact mai mare asupra mediului decat transportul, spune un oficial al organizatiei.

Potrivit specialistilor, vitele sunt cele mai „daunatoare”. Sursa: Reuters
Oamenii ar trebui sa manance din ce in ce mai putina carne pentru a combate incalzirea globala, spune Rajendra Pachauri, presedintele Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, potrivit BBC News.

Datele ONU arata ca productia carnii cauzeaza mai multe emisii ale gazelor de sera decat transportul: emisiile acestei industrii reprezinta 18% din totalul mondial, in timp ce transportul ajunge la 13%. „Printre celelalte optiuni de a milita pentru mediu, ar trebui luata in consideratie si schimbarea dietei”, a spus Pachauri, adaugand ca eliminarea carnii din farfurie este, pe de alta parte, si sanatoasa.

Pachauri a fost numit, pentru inca un mandat de sase ani, la conducerea institutului care a primit, anul trecut, Premiul Nobel.

spot_img

Ultimele știri