3.000 de rauri subterane descoperite in China

3.000 de rauri subterane, cu o lungime totala de 14.000 de kilometri, au fost descoperite in sud-estul zonelor de desert stancos din China, in urma unei cercetari geologice, informeaza agentia chineza de presa Xinhua.

Potrivit unui raport al Institului de cercetare geologica din China, aceste rauri subterane colecteaza apa de pe o suprafata de 300.000 de kilometri patrati, cu un debit anual de 47 miliarde de metri cubici, echivalent cu cel al Raului Galben, al doilea rau ca lungime din China.

Raurile descoperite reprezinta 70% din totalul apei subterane din regiunile de desert de stanca ale Chinei, fiind o resursa valoroasa pentru viitoarele dezvoltari, mai arata raportul.

Deserturile de stanca din China se afla in provinciile Guizhou si Yunnan din sud-vestul tarii si in provincia sudica Guangxi Zhuang. In aceste regiuni apa de la suprafata se scurge prin solul carbonat, lasand pamantul uscat si conducand la formarea desertului de stanca.Raportul sugereaza guvernului sa ia masuri mai eficiente de impiedicare a extinderii desertificarii.

spot_img

Ultimele știri